Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Aláírták a Nemzetközi Energia Fórum alapszabályát

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2011. február 22.


2011. február 22-én, a szaúd-arábiai Rijádban tartották a Nemzetközi Energia Fórum (International Energy Forum - IEF) rendkívüli miniszteri értekezletét, melyen Magyarországot Kovács Tamás Iván, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte. A találkozó legfontosabb napirendi pontja a fórum alapszabályának – International Energy Forum Charter – aláírása volt.

A Nemzetközi Energia Fórum (IEF) a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) és az OPEC által közösen 2002-ben felállított szervezet, amely az energiatermelő és importáló országok párbeszédének elősegítésére jött létre. A Fórum az energiaexportáló és energiaimportáló országok legmagasabb szintű dialógusa, melyben a tagországok a világ globális olaj- és gázellátásának több mint 90%-áért felelnek. Az IEA és OPEC tagállamokon kívül Brazília, Kína, India, Mexikó, Oroszország és Dél-Afrika is részt vesznek az IEF munkájában. A szervezet munkáját a szükséges adminisztrációs feladatok ellátásával a 2002-ben létrehozott titkárság segíti, melynek székhelye Rijád diplomata negyedében található.

A titkárság feladata többek között a világ legnagyobb energetikai adatbázisainak összehangolása is, amely a különböző energetikai szervezetek adataiból áll össze. A Joint Oil Data Initiative (JODI) célja globális képet alkotni a tagországok energetikai helyzetéről és lehetőségeiről. Az adatbázissal kapcsolatos tevékenységekről szóló jelentés megvitatása szintén egyik naprendi pontja volt a 2011. február 22-i találkozónak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...