Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Magyarország lehet Közép-Európa kapuja az indiai cégek számára is

Létrehozva: 2011. november 23.
Módosítás: 2011. november 23.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

„Magyarország Európa szívében elfoglalt stratégiai pozíciója miatt, Közép-Európa egyik legnagyobb közlekedési csomópontjaként egyre fontosabb regionális elosztó központtá válik” – mondta Kovács Tamás Iván, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára 2011. november 23-án, Budapesten, a Rising India in Central Europe konferencián.

Kovács Tamás Iván szerint hazánk központi fekvése legversenyképesebb adottságainak egyike. Négy fontos közlekedési folyosó fut keresztül Magyarországon, így minden adott ahhoz, hogy Európa kapujaként és a közép-kelet-európai régió logisztikai központjaként működjön akár India, az indiai vállalkozások számára is. „A magyar piacon már jelen vannak a világ legnagyobb logisztikai ellátói és a megbízható, rugalmas, magas színvonalú szolgáltatásokat versenyképes áron nyújtó, magyar tulajdonú vállalatok is” – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: korszerű raktározási és ipari adottságai miatt Budapest hagyományosan a logisztikai tevékenységek fókuszában állt, eddig 1,6 millió négyzetméternyi területen több mint 30 modern logisztikai és raktározási parkot létesítettek a főváros 30 kilométeres körzetében.

Magyarország stratégiai jelentőségét fokozza, hogy az újonnan csatlakozott uniós tagállamok között itt található a legfejlettebb, leghosszabb, több mint 1300 kilométeres gyorsforgalmi úthálózat. „A fő közlekedési folyosók mentén zajló, intenzív építési munkálatok eredményeként az autópályák és a főútvonalak elérték vagy rövidesen elérik a határokat, gyorsabb és biztosabb szállítást lehetővé téve” – emelte ki Kovács Tamás Iván.

A „Rising India in Central Europe” konferenciát a CoSignum Eco-Innovation szervezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Külügyminisztérium, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és az Indiai Nagykövetség támogatásával. A rendezvény célja az volt, hogy hasznos információkkal szolgáljon, és potenciális partnereket mutasson be az indiai piacra törekvő magyar vállalkozások számára, ismertesse a hazai befektetési lehetőségeket indiai cégeknek. A rohamosan fejlődő indiai gazdaságban a 2012-2017 közötti időszakban 9 százalékos növekedés várható.

Ugrás vissza Ugrás vissza...