Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Újabb munkahelyeket teremtő megállapodással bővül a magyar-kínai stratégiai partnerség

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
2011. szeptember 13.

 
Budapesten hozza létre közép-európai központját Ázsia vezető biotechnológiai kutatóintézete
 
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről Mendelényi Dániel, a Magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős Kormánybiztosság Titkárságának vezetője a magyar-kínai együttműködés eredményeiről és perspektíváiról tartott előadást a China Hi-Tech Fair konferencián 2011. szeptember 13-án, Budapesten. A konferenciát követően dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és Wang Jian, a BGI vezérigazgatója együttműködési keret-megállapodást írt alá arról, hogy a shenzeni székhelyű vállalat közép-európai központját (BGI Central Europe) Budapesten hozza létre. Mendelényi Dániel előadásában hangsúlyozta: az aláírt megállapodással Magyarország új esélyt kap arra, hogy jelentős szerephez jusson a 21. század tudományának egyik legfontosabb területén. A beruházás teret nyit a magyar kutatók számára ahhoz, hogy képességeiket idehaza kamatoztathassák.

Mendelényi Dániel előadásában kiemelte, hogy a Magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős Kormánybiztosság a kínai miniszterelnök júniusi magyarországi látogatása óta is folyamatosan zajló egyeztetéseinek eredményeképp újabb jelentős, a versenyképességet növelő és munkahelyeket teremtő megállapodással bővülnek a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok. Rámutatott arra, hogy az együttműködési keret-megállapodással hazánk nemcsak a Magyarország és Kína, hanem a kelet-közép európai régió, és az Európai Unió és Kína közötti technológiatranszfer és tudományos együttműködés kapujává válhat. A magyar kutatási kapacitásra is építő együttműködés jelentős lendületet adhat a hazai kutatás-fejlesztés és innováció bővülésének, és mérsékelheti az agyelszívás káros hatásait.

A BGI egész Ázsia vezető biotechnológiai kutatóintézete, mely még a kínai viszonyok között is kivételes dinamikájú fejlődési utat járt be. Mára kinőtte Shenzhen és Kína kereteit, országos és világhálózatot épít. A kutatóintézet jelentős sikere a humán gén feltérképezésében való részvétel, napjainkra már a világ vezető tudományos és kormányzati intézeteivel, biotechnológiai és gyógyszeripari vállalataival alakított ki partneri kapcsolatokat, együttműködéseket számos különféle betegséggel kapcsolatos, mezőgazdasági, környezetvédelmi és kapcsolódó alkalmazások támogatására. Egészségügyi területen pedig világviszonylatban kulcsszerepet játszik a magzati rendellenességek kiszűrését, a meddőségi problémák kezelését célzó nemzetközi biomedikális kutatási programokban.
A magyar-kínai gazdasági és üzleti kapcsolatok élénkítése szempontjából kiemelt jelentőségű rendezvény első felében a kínai-magyar kapcsolatokról, az abban rejlő üzleti lehetőségekről és fejlődési irányokról előadók között szerepelt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Mendelényi Dániel, a Magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős Kormánybiztosság Titkárságának vezetője, Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke, Gao Jian, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete és Yuan Baocheng, Kína innovációs központjának számító Shenzhen város alpolgármestere.

A negyedik alkalommal megrendezett China Hi-Tech Fair Budapest konferenciát és üzletember találkozót idén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezte. A rendezvény elsősorban az infokommunikáció, a biotechnológia, az energiahatékonysággal, a környezetvédelemmel kapcsolatos technológiák és a kapcsolódó befektetések területén érdekelt vállalkozások, befektetők és szakmai szövetségek számára adott alkalmat a közvetlen partnerszerzésre. A konferenciát követő üzleti partnerkereső fórumon a résztvevő magyar cégeknek lehetőségük nyílt arra, hogy megbeszéléseket folytathassanak a kínai cégekkel a jövőbeni együttműködésükről.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...