Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2020. szeptember 4-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Folytatódnak a magyar-kínai tárgyalások: Fellegi Tamás fogadta Guangdong tartomány kormányzóját

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2011. október 28.


Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos hivatalában fogadta Huang Huahuát, Guangdong tartomány kormányzóját 2011. október 28-án, Budapesten. A találkozó célja a kétoldalú gazdasági, kereskedelmi, technológiai és kutatási együttműködés erősítése volt Kína második leggazdagabb, 106 millió lakosú tartományával.

A megbeszélésen a miniszter tájékoztatta tárgyalópartnerét a magyarországi befektetési lehetőségekről, kiemelve, hogy elsősorban a felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek szintjén közös projektek indíthatók az oktatás, a tudomány és a technológiai kutatás terén is.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a Kormány minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja a Magyarországon új munkahelyeket teremtő kínai beruházásokat, és rendkívül ígéretesnek nevezte a Guangdong tartománnyal fennálló kapcsolatok bővítésében rejlő lehetőségeket.

A miniszteri találkozó előtt a kínai delegáció tagjai ellátogattak a Richter Gedeon Nyrt. budapesti székhelyére, ahol Bogsch Erik vezérigazgató mutatta be a vállalat tevékenységét és vázolta fel a kínai partnerekkel való együttműködés szóba jöhető területeit.

Ugrás vissza Ugrás vissza...