Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Uniós forrásból bővül a törökszentmiklósi ipari park

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2011. február 24.


Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára köszöntőbeszédet mondott az ipari park szolgáltatásait fejlesztő beruházás alapkőletételén, 2011. február 24-én, Törökszentmiklóson.

Az államtitkár beszédében kiemelte: Törökszentmiklós kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a hagyományos mezőgazdasági termelésre építve a térség ipari és logisztikai központjává fejlődhessen. Ha az ipari park vonzó feltételeket  biztosít, olyan beruházások kezdődhetnek meg a településen, amelyek számos új munkahelyet hoznak majd létre, érezhetően javítják a város, a megye foglalkoztatási helyzetét.

Hegmanné Nemes Sára hangsúlyozta, hogy a helyi gazdasági környezet fejlesztésének fontosságát az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési programja is elismeri. Az államtitkár jelezte: a kormány támogatja a települések törekvéseit versenyképességük erősítésére.

A beruházás keretében tovább bővül az ipari park meglévő infrastruktúrája, iparvágány létesül, egy közel 600 m2-es inkubátorház és egy 3100 m2-es gyártócsarnok épül. A fejlesztések összes költsége közel egymilliárd forint.

A törökszentmiklósi projekt részben uniós forrásból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A város félmilliárd forint önerővel egészíti ki az Észak-Alföldi Operatív Programban elnyert félmilliárd forint támogatást.

Ugrás vissza Ugrás vissza...