Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:A Kormány kaput nyit a magyar-kínai vállalkozásoknak

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2011. szeptember 13.


Fellegi Tamás miniszter a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökségi és Ellenőrző bizottsági ülésének vendégeként beszédet mondott a magyar-kínai stratégiai együttműködésről 2011. szeptember 13-án, Budapesten. Az ülés házigazdája Demján Sándor a VOSZ elnöke volt. A tárcavezető előadásában hangsúlyozta, hogy a Kormány tovább mélyíti és felgyorsítja a kétoldalú magyar-kínai gazdasági, pénzügyi és kulturális együttműködést. Kiterjeszti azt a gazdaság minden szektorára úgy, hogy a reálgazdaság minél többet érzékeljen az együttműködés sikeréből. A Kormány célja, hogy minél több magyar-kínai vegyesvállalat alakuljon, minél több kínai tőkebefektetés jöjjön az országba, a hazai vállalatoknak pedig több lehetősége legyen a Kínában való megjelenésre.

A kölcsönös stratégiai jelenlét fontosságát hangsúlyozó tárcavezető kijelentette: a cél az, hogy a minél szorosabb és személyesebb üzleti kapcsolatok révén bővüljenek a konkrét magyar-kínai együttműködések tartományi szinten is. A Kormány szándéka, hogy összehangolja gazdaságpolitikáját a reálgazdaság kihívásaival és igényeivel, az exportösztönzés fejlesztésére pedig új támogatási rendszert dolgozzon ki. Kiemelt cél a Kínába irányuló magyar export növelése, a kínai és a magyar önkormányzatok között minél szélesebb és szorosabb gazdasági és kulturális együttműködés kialakítása. A kínai technológia és tőke a hazai vállalatok számára új, perspektivikus együttműködéseket tesz lehetővé és eddig nem tapasztalt lendületet adhat a magyar gazdaságnak – mutatott rá Fellegi Tamás.

A miniszter kiemelte, hogy a kínai gazdaság fejlesztési igényeihez igazodva a Kormány bátorítja a fejlett technológiájú magyar vállalatok együttműködését kínai partnereikkel a környezetvédelem, a víztisztítás, a zöld energia, az építőipar, a mezőgazdaság és a biotechnológia területén, és ehhez kéri a kínai kormány támogatását. Hangsúlyozta, hogy a két ország együttműködésében kulcsterület az innováció, mely kiemelt szerepet kap a Kormány gazdaságpolitikájában és külgazdasági politikájában is. Hozzátette, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium külgazdasági szakdiplomata hálózat kialakításával is segíteni fogja a kölcsönös tájékoztatást és a hazai vállalkozások érvényesülését a kínai piacon. A tárca hétfőn bejelentett szerkezetátalakítására utalva jelezte, hogy a Fejlesztéspolitikai Koordinációért felelős Államtitkárság alatt működő, újonnan felállított Tudásalapú Gazdaságfejlesztéséért felelős Helyettes Államtitkárság feladata lesz a gazdaságfejlesztés koordinációja és a konkrét projektek generálása.

Fellegi Tamás rámutatott: a Kormány a bizalmi tőkét erősítő kedvező üzleti és szabályozási környezet megteremtésével és bürokráciacsökkentéssel támogatja a Magyarországon befektető kínai cégeket és a versenyképes termékkel, működőképes projektekkel rendelkező magyar vállalkozások megjelenését Kínában. A tárcavezető üdvözölte a VOSZ és a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (China Council for the Promotion of International Trade – CCPIT) közötti megállapodás eredményeként létrejött Kínai-Magyar Üzleti Tanácsot, amely a magyar gazdasági érdekek intézményesített megjelenítőjeként hozzásegítheti a magyar vállalkozásokat ahhoz, hogy új munkahelyeket teremtő partneri kapcsolatokat alakítsanak ki. A tárcavezető kiemelte, hogy a közeljövőben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium keretében működő Magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős Kormánybiztosság szakmai konzultációt szervez a magyarországi kínai vállalatok képviselői számára, melynek célja a kínai illetőségű magyarországi cégek szakmai tájékoztatása. A versenyképes gazdaság megteremtéséhez a miniszter az aktuális gazdasági-pénzügyi helyzetre tekintettel a gazdasági szereplők fokozott együttműködését kérte.

A rendezvényen beszédet mondott Gao Jian, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete; Demján Sándor, a VOSZ elnöke; és Csányi Sándor, a VOSZ társelnöke, a Kínai-Magyar Üzleti Tanács magyar társelnöke is.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...