Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Konzultációt kezdeményez a második Nemzeti Fejlesztési Tervről az ifjúsági kormánymegbízott

Létrehozva: 2005. február 2.
Módosítás: 2005. február 2.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Gyermek és Ifjúsági Kormánymegbízott

2005. február 2.

Konzultációsorozatra hívom az ifjúsági szervezetek elnökeit és szakértőit a Második Nemzeti Fejlesztési Tervvel összefüggően.

A mai napon ugyanis közös nyilatkozatban hívta fel a négy parlamenti párt ifjúsági szervezete (FIB, Fidelitas, IDF, Új Generáció) a miniszterelnök és a parlamenti pártok elnökeinek figyelmét arra, hogy a 2007-2013 közti időszakra szóló Második Nemzeti Fejlesztési Tervről folytatandó csütörtöki egyeztetésen vegyék figyelembe az ifjúság érdekeit.

A kezdeményezés fontos problémát vet fel, mert az ifjúság érdekeit - mint például a sikeres életkezdés, a gyermekek és az ifjúság esélyegyenlősége, az alapoktatásra szánt források növelése, a gyerekszegénység leküzdése, a kábítószer-fogyasztás megelőzése stb. - érvényesíteni kell az NFT-ben. Ezért veszek részt az ifjúsági ügyekért felelős kormánymegbízottként az NFT előkészítésében. Fontosnak tartom, hogy a négy parlamenti párt szervezeteivel konzultálva a legalapvetőbb kérdésekben konszenzusra jussunk, ezért vállalom, hogy bevonom az ifjúsági szervezetek szakértőit az Nemzeti Fejlesztési Tervvel összefüggő egyeztetésbe.

Újhelyi István
Kormánymegbízott

Ugrás vissza Ugrás vissza...