Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Félidejéhez érkezett a Nemzeti Fejlesztési Terv fotópályázata

Cikk:


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Kommunikációs Főosztály
2008. november 11.

Félidejéhez érkezett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) „Vedd észre a változást! Hívd elő az új Magyarországot!" elnevezésű fotópályázata. A felhívás weboldalára mostanáig több mint 1200-an regisztráltak, az érdeklődők pedig több száz feltöltött kép között böngészhetnek.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség azzal a céllal indította el országos fotópályázatát, hogy lehetőséget biztosítson a fotózás iránt érdeklődőknek, hogy képet adjanak arról, hol tart ma Magyarország, hogyan változtatják meg mindennapi életünket a környezetükben megvalósuló beruházások és fejlesztések. A fotópályázat arra is lehetőséget nyújt, hogy a jelentkezők képekben megmutassák, hol tart ma Magyarország, mennyit fejlődött, változott az elmúlt években.

A pályázat nyílt, bárki elindulhat: az NFÜ nem határoz meg semmiféle technikai vagy korosztályi megkötést. Az egyedüli feltétel a megfelelő témaválasztás, azaz a pályázó által beküldött képen (vagy képeken) kizárólag olyan beruházások vagy fejlesztések szerepelhetnek, amelyek uniós fejlesztési forrásokból valósulnak meg. A cél: minél több érdekes és izgalmas kép érkezzen be. (A témaválasztást megkönnyíti a pályázat hivatalos honlapján elérhető interaktív térkép is, amelyen mindenki, régiókba rendezve tekintheti meg a legfontosabb fejlesztéseket.)

A pályázat lezárultával a beküldött képeket hivatásos fotóművészek és hírügynökségek professzionális munkatársai bírálják el. A honlapon természetesen a verseny egész ideje alatt végig folyamatosan elérhetőek a beérkezett előzsűrizett művek. A legjobb fotók beküldői értékes nyereményekben részesülnek: a fődíj egy professzionális, tükörreflexes digitális fényképezőgép, de lehet nyerni fotónyomtatót, illetve könyvutalványt is.

A pályázat befejezéseként az NFÜ nyílt fotókiállítás keretében mutatja be az Erzsébet téri Gödör Klubban a legjobban sikerült képeket. A december 2. és 21 között megrendezésre kerülő eseményt érdekes programok, játszóház, és látványos események kísérik majd.

Ugrás vissza Ugrás vissza...