Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Gyógyászati és wellness-központ Hévízen

Létrehozva: 2009. január 27.
Módosítás: 2009. január 27.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
2009. január 27.

EU-támogatással gazdagodott Hévíz térségének turisztikai kínálata

Uniós támogatással európai színvonalú gyógyászati és well¬ness-központot alakítottak ki a négycsillagos, hévízi Hotel Európa fit szállodában. Az összesen csaknem 190 millió forintos beruházással, az Új Magyarország Fejlesztési Terv több mint 45 millió forintos turisztikai pályázati támogatásával megvalósult létesítményt Gyenesei István önkormányzati miniszter adta át a hotel vendé-geinek.

Kiemelt helyen szerepel a turizmus az európai uniós fejlesztési források felhasználásá¬ban. A 2004-2006-os Nemzeti Fejlesztési Terv keretében három év alatt összesen 142 kimondottan turisztikai pályázat kapott összesen 31 milliárd forintos uniós támogatást. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként ennél majdnem tízszer több pénz, összesen csaknem 300 milliárd forint jut kimondottan a turisztikai ágazat fejlesztésére, többek között olyan gyógyturisztikai fejlesztések megvalósítására, mint amilyen a most átadott hévizi gyógyászati és wellness-központ.

A mintegy 5 hónapig tartó beruházás részeként a Német Medical Wellness Szövetség és a TÜV Rheinland Group gyógy-wellness minőségbiztosítási tanúsítványával büszkélkedő szállodában Vitalium néven önálló gyógyászati és wellness-pavilont alakítottak ki 11 kezelőhelyiséggel, Hévízen egyedülálló iszapfürdővel és gimnasztikateremmel. A beruhá¬zás jelentősen hozzájárulhat az amúgy is méltán Európa-hírű hévízi gyógyfürdőhöz kapcsolódó turisztikai kínálat színesítéséhez, bővítéséhez.

Ugrás vissza Ugrás vissza...