Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Közlemény a GOP 4.3 és a KMOP-1.3.3 pályázati felhívásokhoz

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Kommunikációs Főosztály
2009. június 08.


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatja a tisztelt Pályázókat, hogy az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramok keretében meghirdetett GOP-2009-4.3 Közös Alap és KMOP-2009-1.3.3 Co-investment Alap Alprogramok pályázatai elbírálásának folyamatát a pályázók esélyegyenlőségének minden kétséget kizáró és maradéktalan érvényesítését szem előtt tartva, eredménytelennek nyilvánítja. A pályázatok elbírálásának érdemi értékelési szakaszába a Közös Alap esetében a pályázók 70%-a nem jutott el, így a program a nagy érdeklődés ellenére sem tudta volna betölteni az eredeti szándékoknak megfelelő gazdaságfejlesztési céljait.

A GOP 30,5 milliárd forintos keretére 18 pályázó 65 milliárd forint értékben nyújtott be pályázatot, a KMOP 4 milliárd forintos keretére 5 pályázat érkezett, 20 milliárd forint értékben.

Az Irányító Hatóságok a tapasztalatok összegzését követően - megvizsgálva a keretemelés szükségességét - a két új pályázati kiírás meghirdetését várhatóan legkésőbb 2009. július 15-ig tervezik.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mindent elkövet annak érdekében, hogy a pályázók érdekei a késedelem miatt ne sérüljenek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...