Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:2010 végéig megújul a Városligeti Műjégpálya

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
2009. június 24.


A mai napon elhelyezték „A Városliget kapuja” elnevezésű projekt alapkövét.  A beruházás során megújul a műjégpálya fogadóépülete, valamint újjáépítik a II. világháborúban lebombázott épületszárnyat is. A 4,7 milliárd forintos fejlesztést több mint 3 milliárd forinttal támogatja az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja.

A műemléki védettség alatt álló Városligeti Műjégpálya elhelyezkedéséből adódóan a Városliget kapuja, a Ligetbe érkező turisták és kikapcsolódni vágyók potenciális kiszolgáló és fogadó intézménye. Ezt a szerepet azonban jelenlegi műszaki állapotában nem tudja betölteni. A tavaszi-nyári-őszi időszakban a pályatest műszaki ellehetetlenülése miatt a tómeder-rész nem tölthető fel vízzel, az épület pedig elhasznált állapotú. A kormány 2008 novemberében döntött a Városligeti Műjégpálya és a hozzá tartozó épületegyüttes rekonstrukciójának kiemelt projektként való támogatásáról.

Az Európai Unió által támogatott beruházás során a komplexum múltjához és hírnevéhez méltó környezetet alakítanak ki az érdeklődők számára, így a jégpálya hagyományai nemcsak továbbélnek, de kibővített funkciókkal is várják majd a látogatókat.  

A megújult műjégpálya várhatóan számos korcsolyasporttal kapcsolatos világversenyt vonz Budapestre.  Télen egy 180x67 m-es jégpálya és egy 60x30 m-es hokipálya várja majd a korcsolyázni vágyókat, nyáron pedig közel 17 ezer négyzetméteres vízfelületen kínál szórakozási lehetőséget a vízzel feltölthető tómeder. Így újjáéledhet a városligeti csónakázás hagyománya és kibővülhet a tóhoz kötődő kulturális lehetőségek köre is.  Ehhez kapcsolódóan 6x6 m-es raszterben térszínpad épül és új korszerű pályavilágítást is kap a műjég. A felújítás befejezése után mobil szoborkiállítás és számos kulturális program várja majd az érdeklődőket az új vízi–színpadon, emellett a felújított épületben egy 212 négyzetméteres turisztikai– és kulturális központot is kialakítanak.
 
A főépület és az újraépülő épülettömb októbertől-márciusig a korcsolyapálya infrastrukturális hátterét, áprilistól szeptemberig pedig a csónakázás, vendéglátás, kiállítás és egyéb kulturális rendezvények működési feltételeit biztosítja. A főépületben — többek között — információszolgálatot, interaktív turisztikai bemutatókat, mosdókat, egészségügyi helyiségeket, előadó-, rendezvény- és tanácskozótermet, valamint vendéglátó és orvosi helyiségeket alakítanak ki. Az új épületben fogadóközpont létesül.

A beruházásnak köszönhetően várhatóan 23 új munkahely jön létre, emellett a fejlesztést követően 2012-re a korcsolyázók száma 21 százalékkal, a jelenlegi 380 ezer főről 460 ezer főre nőhet, a turisztikai és kulturális központ forgalma pedig az első évben 120 ezer fő lehet majd.

A főváros kiemelkedő történelmi környezetének látogatottsága emelkedik, a kiemelt terület turisztikai kiszolgálásának minősége ugrásszerűen javul. A megnövekedő turisztikai forgalom miatt a Liget egyéb intézményei is jelentős forgalomnövekedésre számíthatnak. A projekt megvalósulásával biztosítottá válik a világon egyedülálló környezetben fekvő, a főváros egyik idegenforgalmi attrakcióját jelentő nyitott jégpálya biztonságos és hosszú távú működése.

Ugrás vissza Ugrás vissza...