Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatjuk, hogy a Közigazgatási Ügyfélvonal (1818) rendszerein valamennyi hívószám esetén 2020. december 3-án, csütörtökön 23:50-től péntek 4:00 óráig rendszerfrissítés kerül végrehajtásra, mely során a 1818 működésében átmeneti kiesések lesznek tapasztalhatók.

Az NKM Energia Zrt. villamos energia- és földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézési szakrendszerében karbantartás lesz az alábbi időintervallumban:

2020.12.05. (szombat) 15:00-24:00

A leállás miatti tájékoztatók közzétételének helye:
https://www.nkmenergia.hu/aram/pages/aloldal.jsp?id=5155495
https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/Egyetemes-Szolgaltatas/Ugyintezes/e-ugyintezes/tajekoztatas-ugyfeleknek

Tisztelt Partnereink!

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér „EESZT csatlakozásra használható informatikai rendszer engedélyezése iránti kérelem” tárgyban indítható kérelme kapcsán az e-aláírás szolgáltatásban fellépő hiba miatt a hatósági döntések kiadása vonatkozásában az elektronikus ügyintézés szünetel.

A hiba elhárítása alatt ügyfeleinknek lehetősége van a kérelem elektronikus úton történő benyújtására.

Kérdés esetén az EESZT Kontakt Center tud felvilágosítást nyújtani a +36 1 920 1050-es telefonszámon.

A hiba észlelésének időpontja: 2020.11.26.

MORZSÁK

TARTALOM:Épül a Csillagpont Kórház Miskolcon

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
2009. október 16.


Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 85,2 milliárd forintos támogatásával 8 pólus kórház fejlesztése valósulhat meg. Ezeknek a fejlesztéseknek az egyike a „Csillagpont Kórház” létrehozása Miskolcon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház megújulásáról szóló, 10 milliárd forintos támogatási szerződést ma írták alá.

Az Észak-Magyarországi régióban a munkaképes korú lakosság egészségi állapota különösen rossz. A régióban az egészségügyi szolgáltatások térbeli és időbeli hozzáférhetősége nem megfelelő, a Borsod –Abaúj- Zemplén Megyei Kórház épületei elavultak, szétszórt pavilonrendszerűek.

A projekt célja a jelenleg meglévő pavilonrendszer felszámolásával egy modern, komplex szakmai és infrastrukturális egységet képező fenntartható tömbkórház kialakítása.

A „Csillagpont” elnevezés magába foglalja a térségi ellátásban a centrum irányába történő betegáramlást - az elmúlt években a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében megvalósult informatikai fejlesztések eredményeként -, egy térségi informatikai együttműködés központját és a felépítendő Csillagpont épületet, amely a hozzá csatlakozó tömbök révén csillag alakú elrendezést szimbolizál. A „Csillagpont Épületet” majd egy zárt és nyitott folyosós rendszer kapcsolja össze a környező gyógyítás céljait szolgáló épületekkel, így jön létre a Csillagpont Tömb.

A fejlesztés által az országban egyedüliként olyan sürgősségi központ valósulhat meg, amely magába foglalja az általános felnőtt és gyermek sürgősségi betegellátó osztályt a traumatológiával és a neurotraumatológiával, hozzákapcsolva a helikopter leszállót és az intenzív ellátást. A tömbösítés következtében jelentős mértékben csökken a kórház beteg- és anyagszállítási igénye, lerövidülnek a beteg- és anyagszállítás útvonalai, mely energia- és humánerőforrás megtakarítást eredményez.

A technológia tervezésénél figyelembe vett általános szempont volt az alacsony energiafogyasztású berendezések előnyben részesítése, alacsony hőkibocsátású berendezések alkalmazása, egységes műszerpark kialakítása, összességében olyan technológiák alkalmazása, melyek alacsonyabb környezeti terheléssel működnek magasabb hatékonysággal.

A projekt elsődleges célcsoportja az intézmény közvetlen ellátási területéhez tartozó lakosság, vagyis közel 760 ezer fő, és a progresszív ellátás tekintetében az Észak-magyarországi régió teljes lakossága, mely 610 településen több mint, 1,2 millió embert jelent.

A létrejövő korszerű, jobb munkakörülményeket biztosító komplexum munkaerő piaci vonzerejét kihasználva a kórház fejlesztheti az emberi erőforrásait, feltöltheti üres státuszait, hosszabb távon kedvezően befolyásolva ezzel az Észak- magyarországi régió munkaerőpiaci helyzetét.

Az egészségpólus keretében megvalósuló „Csillagpont” projekt hozzájárul a lakosság általános egészségi állapotának javulásához, magasabb szintű minőségi humán erőforrást biztosítva Miskolc pólusváros fejlődő gazdaságához.

Ugrás vissza Ugrás vissza...