Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:2,2 milliárd forintból valósul meg a Tisza-tavi Ökocentrum

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
2009. november 27.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében több mint 2,2 milliárd forintból valósul meg a Poroszló területére tervezett Tisza-tavi Ökocentrum. Magyarország második legnagyobb tava és környezete páratlan ökoturisztikai adottságokkal rendelkezik, a centrum létrehozásával pedig nem csak a természeti értékek védelme erősödik, de a Tisza-tó és környékének turisztikai jelentősége is növekedni fog, kedvező feltételeket teremtve a Tisza-tó iránt érdeklődő befektetőknek.

Az 1,9 milliárd forintos uniós támogatással, összesen több mint 2,2 milliárd forint értékben megvalósuló projekt Magyarországon egyedülálló és európai viszonylatban is ritkaságnak számít. A beruházás keretében kialakításra kerülő, 2600 m2-en elterülő látogatóközpont színvonalas szolgáltatásokkal – többek között egy, hazánk és a térség jellegzetes vízi és vízparti életközösségeit bemutató 726 ezer liter össztérfogatú édesvízi akváriummal – várja majd az érdeklődőket. Az épületben háromdimenziós vetítőterem, valamint egy 100 fő befogadására képes konferencia terem is lesz.. A fejlesztés keretében szabadidőpark és akadálymentes horgászhelyek is kialakításra kerülnek, a gyalogos, a kerékpáros és a vízitúrázók számára pedig 12 – GPS rendszerrel támogatott – túraútvonal is készül.

A látogatóépület biztosít majd helyet a poroszlói vízi rendőrőrsnek, az épület tornya pedig – a turisztikai célok mellett – alkalmas lesz a Tisza-tavi viharjelző rendszer biztonsági berendezésének elhelyezésére is.

Hazánk az uniós forrásokból 2013-ig mintegy 300 milliárd forintot fordíthat turizmusfejlesztésre. Poroszló községben eddig 11 sikeresen pályázatot számlálunk az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásai között. A település összesen közel 2,3 milliárd forint támogatásban részesült.

Ugrás vissza Ugrás vissza...