Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megújul az Országos Onkológiai Intézet Közép-Magyarországi Onkológiai Centruma

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
2009. december 2.


5,4 milliárd forintos uniós támogatás segítségével valósul meg az Országos Onkológiai Intézet fejlesztése. Az intézmény európai színvonalú ellátással várja majd a daganatos járó- és fekvőbetegeket.

A daganatos megbetegedések számát és a halálozási arányt tekintve Magyarország az elsők között van a térség országai között. A daganatos betegek gyógyulási esélyének javításához a megújuló intézmény nagymértékben járulhat hozzá – mind országos szinten, mind a régió területén.

Központi egészségügyi és össztársadalmi érdekünk, hogy hazánkban a daganatos betegek gyógyítása magasabb színvonalon, a korábbinál hatékonyabban valósulhasson meg. A Közép-Magyarországi Operatív Program keretében megvalósuló projekt eredményeként többek között új sebészeti tömb épül, korszerűsödik a diagnosztikai tömb és eszközpark, 12 új kemoterápiás kúraambulancia és kemoterápiás fekvőosztály létesül. ezzel a Közép-Magyarországi Régióban olyan onkológiai centrum alakul ki, amely már az európai elvárásoknak is megfelel, és teljes mértékben lefedi az ellátási terület igényeit. Az intézmény a beruházásnak köszönhetően alkalmassá válik a régió onkológiai betegeinek magas színvonalú, és esélyegyenlőségen alapuló komplex ellátására. Az ellátási infrastruktúra fejlesztésével, a diagnosztikai műszerek cseréjével a hatékonyabb diagnosztikus és szakorvosi betegellátás, a munkakörülmények és szolgáltatások színvonalának javítása valósul meg.

A beruházás jóváhagyott támogatási összege 5,4 milliárd forint, amelyet 10 %-os önrész egészít ki. A projekt idén decemberben megkezdődik, az építkezések, valamint korszerűsítések 2011. év végéig valósulnak meg.

Ugrás vissza Ugrás vissza...