Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Kormány az Új Széchenyi Terv keretében eddig 300 milliárd forinttal támogatta az egészségügyet

Cikk:

Az Új Széchenyi Terv keretében eddig több mint 300 milliárd forint uniós és hazai támogatás jutott Magyarországon az egészségügyi intézményeknek – jelentette be Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár pénteken, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) rajzpályázatának eredményhirdetésén. Az eseményre a budapesti Szent János Kórházban került sor.

Az európai uniós fejlesztési eredményeket bemutató Óriási Számok kampány részeként augusztus 24-én Szegeden rajzpályázatot indított az NFÜ. A „Gyógyító Magyarország” című rajzverseny célja az volt, hogy a gyerekek bemutassák, hogyan képzelik el a jövő kórházát, egy kellemes betegszobát, az orvosok munkáját.

Az ünnepélyes díjátadón Csepreghy Nándor elmondta, hogy a fővárosban 8 kórházfejlesztés számára 23,7 milliárd forintot ítélt meg a Kormány, míg vidéken 93 kórházi projekt részesült 173,6 milliárd forint támogatásban. A budapesti, illetve a vidéki adatok jelentős különbségének magyarázata, hogy az uniós szabályoknak megfelelően EU-s támogatásban elsősorban az elmaradottabb régiók részesülhetnek, Budapest és Pest megye kevesebb forrásra jogosult. Országszerte összességében 439 egészségügyi beruházás több mint 300 milliárd forint uniós és állami támogatást kapott. A helyettes államtitkár kiemelte, hogy uniós forrásból sikerült növelni például a Szent János Kórház szakembereinek számát is, melynek eredményeként jelentősen javult a gyógyítás hatékonysága, továbbá az intézmény koraszülöttek speciális ellátását végző centrumának fejlesztése jelenleg is folyamatban van.

Az NFÜ rajzpályázatának keretében közel 2000 alkotás érkezett, melyek közül a Halász Judit énekesnő által vezetett zsűri választotta ki a három legszebb munkát, de emellett lehetett interneten is szavazni, amelynek végeredményeként a dobogósok ugyancsak értékes nyereményeket vehettek át.

A közönségdíjat a 8 éves Szűcs Panna kapta, nyereménye egy családi belépő a Zemplén Kalandparkba. A zsűri szavazata alapján a legszebb rajzot a 12 éves Takács Luca Zsófia küldte be, így részt vehet egy felejthetetlen családi hétvégén a Colosseum Hotelben.

A kórházban megtartott ünnepélyes átadót követően karácsonyi műsort tekinthettek meg a gyermekosztályon tartózkodó fiatalok, akiknek az Ügynökség kisebb ajándékokat adott át a közelgő karácsony alkalmából.

A számtalan gyönyörű alkotás közül a legszebb rajzokat ajándékba kapta a Szent János Kórház, amelyek most már a gyermek- és csecsemőosztály falait díszítik.

Ugrás vissza Ugrás vissza...