Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Uniós pénzből lesz teljes a 4-es út rekonstrukciója Pest megyében

Cikk:


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
2008. december 22.

Összesen csaknem 47 milliárd forintos, nagyobbrészt európai uniós támogatással 2011-re befejeződhet a 4-es főút Pest megyei szakaszának teljes rekonstrukciója. A Monor-Pilis elkerülő szakasz megépítésének, az elkerülő út Pilis felőli végétől egy 5 kilométeres szakasz, valamint a főút Ceglédbercel és Cegléd közötti 9 kilométeres szakasza négynyomúsításának támogatásáról a napokban döntött a kormány. Ha a beruházásra az Európai Bizottság is rábólint, 2009 nyarán elkezdődhetnek a munkálatok.

Elsősorban Üllő, Gyömrő, Péteri, Monor, Gomba, Bénye, Pilis, Albertirsa, Ceglédbercel és Cegléd - és persze a keleti országrész - lakóinak az életét és közlekedését teszi könnyebbé és biztonságosabbá a 46,7 milliárdos beruházás, amellyel 2011-re végre befejeződik a nagy forgalmú 4-es főút Pest megyei szakaszának teljes rekonstrukciója.

A beruházást különösen indokolttá teszik az elmúlt évek forgalmi adatai, és az a becslés, miszerint az útszakasz jelenlegi forgalma 2012-re a másfélszeresére, 2018-ra pedig több mint a duplájára nő. Az útszakasz rekonstrukciója nélkül pedig ez a forgalomnövekedés jelentős környezeti terhelést, károsanyag- és zajkibocsátást, valamint állandó baleset¬veszélyt jelentene a 4-es főút e szakasza mentén lakóknak.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, jelentős európai uniós támogatással megvalósuló beruházás részeként csaknem 26 kilométer hosszú, 2x2 sávos, autópályává fejleszthető elkerülő út épül Monor és Pilis térségében. Az elkerülő szakasz pilisi végétől - az 51,0 kilométerszelvénytől - 5 kilométer hosszan 2x2 sávossá szélesítik a főutat, a közepén elválasztó sávval. A beruházás harmadik elemeként a 60,6 kilométerszelvénytől - vagyis Ceglédbercel határától - Ceglédig végzik el az elkövetkező időszakban a 4-es főút 2x2 sávossá szélesítését.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...