Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Uniós pénzből lesz teljes a 4-es út rekonstrukciója Pest megyében

Létrehozva: 2008. december 22.
Módosítás: 2008. december 22.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
2008. december 22.

Összesen csaknem 47 milliárd forintos, nagyobbrészt európai uniós támogatással 2011-re befejeződhet a 4-es főút Pest megyei szakaszának teljes rekonstrukciója. A Monor-Pilis elkerülő szakasz megépítésének, az elkerülő út Pilis felőli végétől egy 5 kilométeres szakasz, valamint a főút Ceglédbercel és Cegléd közötti 9 kilométeres szakasza négynyomúsításának támogatásáról a napokban döntött a kormány. Ha a beruházásra az Európai Bizottság is rábólint, 2009 nyarán elkezdődhetnek a munkálatok.

Elsősorban Üllő, Gyömrő, Péteri, Monor, Gomba, Bénye, Pilis, Albertirsa, Ceglédbercel és Cegléd - és persze a keleti országrész - lakóinak az életét és közlekedését teszi könnyebbé és biztonságosabbá a 46,7 milliárdos beruházás, amellyel 2011-re végre befejeződik a nagy forgalmú 4-es főút Pest megyei szakaszának teljes rekonstrukciója.

A beruházást különösen indokolttá teszik az elmúlt évek forgalmi adatai, és az a becslés, miszerint az útszakasz jelenlegi forgalma 2012-re a másfélszeresére, 2018-ra pedig több mint a duplájára nő. Az útszakasz rekonstrukciója nélkül pedig ez a forgalomnövekedés jelentős környezeti terhelést, károsanyag- és zajkibocsátást, valamint állandó baleset¬veszélyt jelentene a 4-es főút e szakasza mentén lakóknak.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, jelentős európai uniós támogatással megvalósuló beruházás részeként csaknem 26 kilométer hosszú, 2x2 sávos, autópályává fejleszthető elkerülő út épül Monor és Pilis térségében. Az elkerülő szakasz pilisi végétől - az 51,0 kilométerszelvénytől - 5 kilométer hosszan 2x2 sávossá szélesítik a főutat, a közepén elválasztó sávval. A beruházás harmadik elemeként a 60,6 kilométerszelvénytől - vagyis Ceglédbercel határától - Ceglédig végzik el az elkövetkező időszakban a 4-es főút 2x2 sávossá szélesítését.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...