Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Rendkívüli az érdeklődés az Új Széchenyi Terv kkv-k számára kiírt pályázataira

Cikk:

Az ÚSZT újonnan bevezetett kombinált mikrohitel konstrukcióit óriási érdeklődés kísérte, eddig több mint 4100 pályázat érkezett az NFÜ-höz. A Közép-magyarországi régióban, ahol kkv-k különösen nagy arányban működnek, akkora igény mutatkozott a kiírások iránt, hogy a beadott pályázatok által igényelt összeg már most elérte a rendelkezésre álló források mértékét. Annak érdekében, hogy a Közép – magyarországi régióban is lehessen további pályázatokat fogadni az NFÜ a pályázható keretösszeg megemelését tervezi.

Az ÚSZT kiemelt célkitűzése a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása, előbbieknek megfelelően több konstrukció is indult, kifejezetten ezen célcsoport számára. Az elérhető pályázatok közül is kiemelendő a vissza nem térítendő támogatást és a támogatott hitelkonstrukciót kombináló, „Mikrovállalkozások fejlesztése” (GOP-2.1.1-11/M és KMOP-1.2.1-11/M) című pályázati kiírás. Ebben az újszerű konstrukcióban egyablakos ügyintézés keretében igényelhető egyszerre a támogatás és a hitel, amelyről maximum 30 nap alatt döntés születik. A konstrukció szinte teljes mértékben forrást biztosít a legkisebb mikrovállalkozások fejlesztéseihez, mivel 10 %-os önerő mellett akár 45%-os támogatási arány érhető el. A hitelből finanszírozandó rész a piacinál jóval kedvezőbb kamatozású, államilag támogatott mikrohitellel biztosítható a „Kombinált Mikrohitel Program” keretében.

A konstrukció sikere egyszerre függ össze a felhasználhatóság sokszínűségével és azzal, hogy akár induló vállalkozások számára is nyitott. A kialakult helyzetre való tekintettel, annak érdekében, hogy a vállalkozások a valós lehetőségekhez igazíthassák igényeiket a közeljövőben-közleményben fogjuk tájékoztatni a pályázókat a további lehetőségekről.

A forráskimerülés a Közép- magyarországi régiót érinti, a többi régióban - Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl -, tovább is pályázható az ÚSZT egyik legnépszerűbb konstrukciója. 

Ugrás vissza Ugrás vissza...