Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megjelent a Multifunkcionális Nemzetiségi - Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ infrastrukturális feltételeinek kialakítása című pályázati felhívás

Cikk:

Az Új Széchenyi Terv keretében 1.700.000.000 forint keretösszeggel megjelent a TIOP-1.2.6-14/1 kódszámú, „Multifunkcionális Nemzetiségi - Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ infrastrukturális feltételeinek kialakítása” című pályázati felhívás.

A konstrukció keretében kialakításra kerülő Multifunkcionális Nemzetiségi - Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ és további támogatandó színterek a nemzetiségi kultúra értékeinek megőrzését és a következő nemzedék számára átörökítését szolgálják. Korszerű szolgáltatások nyújtásával és IKT eszközök alkalmazásával a nem formális és informális tanulás helyszíneiként megszólítanak minden korosztályt és közösséget, de köztük kiemelten a gyerekeket és fiatalokat. A megvalósított projektekkel a széles társadalom számára elérhetővé válnak a roma kulturális értékek, lehetővé téve a Magyarországon létező roma kultúra megismerését és egymás megértését.

A fejlesztés keretében az alábbi funkciókat ellátó intézmények, helyszínek infrastrukturális feltételeinek megteremtése, kialakítása (építés, bővítés, korszerűsítés, felújítás, felszerelés: eszköz-, bútor, IKT- és egyéb beszerzések) támogatható: 
•    a társadalmi befogadást és együttélést elősegítő közösségi funkció; 
•    képzéshez és oktatáshoz, valamint kutatáshoz kapcsolódó funkció; 
•    művészeti funkció. 

A kiírás keretében elnyerhető támogatás:
A) komponens tekintetében legfeljebb 1.000.000.000 Ft, 
B) komponens tekintetében 150.000.000-700.000.000 Ft.

A pályázatok benyújtása 2014. február 27-től 2014. április 30-ig lehetséges.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...