Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség reakciója Répássy Róbert képviselő úr sajtótájékoztatójára

Cikk:


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Kommunikációs Főosztály
2008. november 07.

A pénzügyi értelemben idén záruló első Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) keretében 670 milliárd forintnyi fejlesztési forrás állt Magyarország rendelkezésére.

A tény az, hogy Magyarország tudott élni a lehetőséggel: az NFT forrásainak 98%-át már ki is fizettük a pályázóknak, az ebből megvalósult fejlesztések kézzel foghatóak és megkérdőjelezhetetlenek.

Ezt a sikert nem lehet elvenni Magyarországtól.

A Répássy képviselő úr által vitatott fotópályázat az első Nemzeti Fejlesztési Terv közelmúltban megvalósult eredményeit mutatja be. Megújult panelházakat, újjászületett közösségi helyeket, új életre keltett főtereket, városközpontokat. A fejlesztések az elmúlt négy évben kerültek megvalósításra: a gazdasági világválság által érintett időszakhoz nincs közük.

Ezek a fejlesztések megtörténtek, befejeződtek - az ország gyarapodása, ami e projektek révén megvalósult, független a pártpolitikai vitáktól. Tény. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek pedig nemcsak lehetősége, de jogszabályi kötelessége is számot adni az Unió és azon belül Magyarország polgárainak mind arról a gyarapodásról és fejlődésről, amely az uniós tagság első éveiben hazánkban végbement.

Azt pedig, hogy ennek rendhagyó módját választotta az Ügynökség, visszaigazolja a fotópályázatban résztvevők aktivitása is: eddig a percig több mint ezer regisztrált pályázó töltötte fel a maga pályaművét az első Nemzeti Fejlesztési Terv eredményeit bemutató microsite-ra.

Ugrás vissza Ugrás vissza...