Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Kormány kiemelt üggyé nyilvánította a BBCA Szolnok biokémia Zrt beruházását

Cikk:

A BBCA Szolnok Biokémia Zrt Szolnokon épülő citromsav-előállító üzemének beruházásával összefüggő engedélyezési eljárásait a Kormány kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította – gyorsított ügyintézéssel, a hatósági engedélyek soron kívüli megszerzésével segítve az új munkahelyek gyors létrehozását.

Magyarországon csak azok a befektetők kaphatnak kormányzati támogatást, amelyek hosszú távra terveznek, mivel a Kormány csak olyan beruházásokat preferál, amelyeknél a kedvezmények új munkahelyekkel, vagy az adóbevétel növekedése formájában belátható időn belül megtérül az állam számára is. A hatósági engedélyezési eljárások egyszerűsítésével és gyorsításával csökkennek a beruházás adminisztratív terhei, a gyorsított ügyintézés erősíti a közigazgatás szolgáltatási jellegét, amely ösztönzőleg hat a magyarországi befektetések növekedésére.

A projekt maradéktalanul megfelel a Kormány támogatásfilozófiai elveinek: a beruházás eredményeként közvetlenül 441 új munkahely létesül, míg közvetett munkahelyteremtő képességét körülbelül 350 főre becsülik. A magyar hozzáadott értékre és a magas export hányadra való tekintettel a gyors megtérülés biztosított.

A projekt a 2010. júliusi magyar-kínai kormányfői találkozó keretében aláírt megállapodásban előirányzott beruházások egyike. Megvalósításával a beruházó egy évi 60.000 tonna kapacitású citromsav-előállító üzemet kíván létesíteni a Szolnoki Ipari Parkban, közel 28,5 milliárd forint értékben.

Ugrás vissza Ugrás vissza...