Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Bizottság nyitott kapukat dönget

Cikk:

A kormány az Európai Bizottság kérésétől függetlenül kivezeti a kötelezettségszegés eljárás alapját képező intézkedéseket.

Az Európai Bizottság hivatalosan felszólította Magyarországot, hogy két hónapon belül változtassa meg a kiskereskedelmi és a távközlési ágazatra vonatkozó különadókról szóló jogszabályát, különben az Európai Unió Bírósága elé terjesztheti az ügyeket. A magyar kormány ettől a kéréstől függetlenül korábbi elhatározásához híven 2013. január elsejével teljes egészében megszünteti az átmeneti jelleggel bevezetett, egyes ágazatokat - így a kiskereskedelmet, és a telekommunikációs szektort - terhelő különadókat. Ugyanakkor a magyar kormány meg van győződve arról, hogy a hatályos magyar szabályozás teljes mértékben összhangban áll az uniós joggal.

A kormány az adórendszer átalakítása során emellett olyan adónemek bevezetéséről döntött, amelyek hosszú távon is kiszámíthatóvá teszik az államháztartást, továbbá illeszkednek azon elképzeléséhez, hogy az adóterhelés súlypontja a jövedelmeket terhelő adókról egyre inkább a fogyasztási, forgalmi típusú illetve a káros externáliákat terhelő adókra helyeződjön át.

Ugrás vissza Ugrás vissza...