Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyar-szerb tapasztalatcsere a befektetés-ösztönzés érdekében

Létrehozva: 2010. augusztus 26.
Módosítás: 2010. augusztus 27.
Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzetgazdasági Minisztérium
Budapest, 2010. augusztus 26.


A mai napon Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára és Bojan Pajtic, a Vajdasági Autonóm Tartomány kormányfője megnyitotta a Szabadkai Nemzetközi és Regionális Gazdasági Kiállítást. „Szerbia és a Vajdaság a közös történelmi gyökerek és a gazdasági hagyományok alapján kiemelten fontos Magyarország számára. A hagyományos gazdasági partnerségnek köszönhetően kiválóak a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztésének alapjai” – hangsúlyozta megnyitóbeszédében Becsey Zsolt államtitkár.

A megnyitót követően az államtitkár tárgyalásokat folytatott a Bojan Pajtic-csal, a vajdasági kormány elnökével és Pásztor Istvánnal, a kormány alelnökével, valamint Korhetz Tamással, a Magyar Nemzeti Tanács elnökével. A program részeként Becsey Zsolt államtitkár Pásztor István elnökkel közösen indította útjára azt az európai uniós finanszírozással megvalósuló szerb-magyar projektet, amely az ITD Hungary Zrt. és a Vajdasági Befektetésösztönzési Ügynökség együttműködésében feltérképezi a befektetésre alkalmas területeket a Vajdaságban.

Becsey Zsolt államtitkár a megnyitón kiemelte: A magyar kormányzat támogatja Szerbia euro-atlanti integrációs törekvéseit, és felzárkózását, amelynek egyik eszköze a tapasztalatok átadása, különösen a kereskedelem- és szolgáltatásfejlesztés, a befektetés-ösztönzés, innováció és a szakképzés területén.

A magyar kormány célja egy Kárpát-medencei egységes gazdasági térség kialakítása, építve országaink közös gazdasági, történelmi és kulturális múltjára. Becsey Zsolt államtitkár és Bojan Pajtic kormányfő megállapodtak a fejlesztési tervek összehangolásában, az EU által támogatott határon átnyúló együttműködések ösztönzésében, a kamarai és befektetési kapcsolatok erősítésében.

A szabadkai vásár a régió egyik ígéretesen fejlődő rendezvénye, évről-évre jelentős magyar kiállítói részvétellel. Az idei évben az ITD Hungary Zrt. támogatásával 150 négyzetméteres kiállítói standon, összesen 25 magyar vállalkozás mutatkozik be.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...