Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ipari innovációt támogató beruházás Tatabányán

Cikk:

Nemzetgazdasági Minisztérium
Budapest, 2010. szeptember 17.


2010. szeptember 17-én Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára jelenlétében került sor a Tatabányai Ipari Parkban létesülő IPTECH-INNO Ipari Technológiai Innovációs Központ alapkőletételére.

Magyarország ötödik legnagyobb ipari parkja Tatabányán több,  mint ötezer ember számára biztosít munkalehetőséget. Az ipari park központi részén, 1 hektáros területen kezdődik meg az ipari innovációs központ felépítése, amely innovatív vállalkozások számára biztosít fejlesztő irodákat, várhatóan újabb 70-80 munkahelyet teremtve a magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési területen.

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt Közép-Dunántúli Operatív Program pályázatán elnyert, mintegy 284 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósul meg.

A központ létrehozása hozzájárul Tatabánya és az egész régió versenyképességének erősödéséhez, a korszerű környezettudományi technológiák, a megújuló energiaforrások hasznosítása terén elősegíti a vállalkozások együttműködését, a technológiai transzfer folyamatokat, az egyetemi, főiskolai eredmények ipari alkalmazását.

Ugrás vissza Ugrás vissza...