Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Az NKM Energia Zrt. villamos energia- és földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézési szakrendszerében karbantartás lesz az alábbi időintervallumban:

2020.11.28. (szombat) 15:00-24:00

A leállás miatti tájékoztatók közzétételének helye:
https://www.nkmenergia.hu/aram/pages/aloldal.jsp?id=5155495
https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/Egyetemes-Szolgaltatas/Ugyintezes/e-ugyintezes/tajekoztatas-ugyfeleknek

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) elektronikus ügyintézésében üzemszünet lesz 2020. november 17-én 16 óra 30 perctől 2020. november 24-én 24 óra 00 percig.

Az üzemszünet ideje alatt a Hatóság elektronikus formában nem tud küldeményeket befogadni és elektronikus formában küldeményeket elküldeni.

Az érintett elektronikus csatornák: NMHH Hivatali Kapu, NMHH Médiatanács Hivatali Kapu, Adatkapu, e-NMHH.

Az üzemszünet ideje alatt a Hatóság postai úton fogadja az ügyfelek beadványait és továbbítja a kimenő küldeményeit.

MORZSÁK

TARTALOM:A távközlési szektor különadója nem ütközik az uniós jogba

Létrehozva: 2012. március 22.
Módosítás: 2012. március 22.
Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A magyar kormány sajnálattal ugyan, de tudomásul veszi, hogy a távközlési szektorra kivetett különadóra vonatkozó kötelezettségszegési eljárásban az indoklással ellátott véleményre 2011. november 29-én adott magyar választ, az abban foglalt jogi érveket az Európai Bizottság elutasította és úgy döntött, hogy az ügyet az Európai Unió Bírósága elé viszi.

A magyar kormány mindazonáltal meg van győződve arról, hogy a hatályos magyar szabályozás teljes mértékben összhangban áll az uniós joggal. A magyar kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy az ágazati különadó nem csak a távközlési szektor szereplőit terheli, nem akadályozza a távközlési piacra való belépést, célja a gazdasági válság körülményei között az általános adófizetési kötelezettséget meghaladó közteher-viselésre képes adózók által az államháztartás egyensúlyának javítása. Olyan  adó, amely – az adott helyzetre alkalmazandó uniós jogszabály rendelkezése hiányában – jogszerűen, nemzeti hatáskörben hozott törvényi intézkedés.

A magyar kormány bízik abban, hogy az Európai Unió Bírósága – elfogadva a magyar jogi érveket – az Európai Bizottság keresetét el fogja utasítani.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...