Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A biztonságos közlekedés közös ügy

Létrehozva: 2014. február 10.
Módosítás: 2014. február 10.
Forrás: Nemzeti Közlekedési Hatóság

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A közlekedésbiztonság növelése és a baleset-megelőzés területén történő hatékony segítségnyújtás a célja a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ)  között létrejött együttműködési megállapodásnak. A közúti balesetek számának további csökkentése érdekében megkötött szerződést Győri Gyula elnök és Molnos Dániel főtitkár írta alá szerdán.

A biztonságos közlekedés mindannyiunk közös ügye, ezért is tartjuk fontosnak a szakmai szervezetekkel való együttműködést, melynek egy újabb állomása ez a mostani – fogalmazott Győri Gyula, a közlekedési hatóság elnöke. Hozzátette: az NKH sok területen vesz részt a megelőzésben is. Ilyen többek között a közlekedésbiztonsági akcióprogramok szervezése, a közlekedés szereplőit segítő kiadványok megjelentetése, illetve a különböző szervezetek közlekedésbiztonsági kezdeményezésének támogatása is. A mostani együttműködés kapcsán hatékony segítséget kívánnak nyújtani különböző korcsoportoknak és szegmenseknek a gyermekektől egészen a hivatalos járművezetőkig.

A biztonságos közlekedés kiemelkedően fontos a biztosítók számára is – jelentette ki Molnos Dániel, a MABISZ főtitkára az aláírást követően. A biztosítók sokat tesznek a balesetek számának csökkentéséért, s ezért is fontos számunkra a megállapodás, mivel a Nemzeti  Közlekedési Hatósággal közösen a jövőben sok területen fogunk tudni együttműködni a balesetmegelőzés érdekében – hangsúlyozta a MABISZ főtitkára.

Az együttműködési megállapodás alapján a két fél közös szakmai javaslatokat, programokat dolgoz ki, kölcsönösen megjelenési lehetőséget biztosítanak a rendezvényeken, a célok elérése érdekében összehangolt kommunikációt folytatnak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...