Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Jedlik Ányos program 2007. évi meghirdetése

Létrehozva: 2007. szeptember 17.
Módosítás: 2007. szeptember 17.
Forrás: Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal
Budapest, 2007. 09. 17.

Az idén életbe lépett új európai uniós kutatás-fejlesztési támogatási keretszabály miatt elhúzódott a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) Jedlik Ányos program 2007. évi meghirdetése. A kutatás-fejlesztési igények minél előbbi kielégítése érdekében a Kutatási és Technológiai Innovációs Tanács úgy döntött, hogy a Jedlik Ányos program átmenetileg, a kis és középvállalatok csoportmentességére vonatkozó támogatási szabályok alapján kerüljön meghirdetésre.

A jelenleg kiírásra kerülő program keretében az NKTH támogatást nyújt kis- és középvállalatok kutatás-fejlesztési projektjeinek megvalósításához, amelyben ugyan nagyvállalatok is részt vehetnek, ellenben támogatást csak olyan mértékben kaphatnak, amely megfelel a 'de minimis' szabályoknak.

Az új keretszabályok jóváhagyása után, 2008. február 1.-i beadási határidővel újra kiírásra kerül kiírásra a megújított Jedlik Ányos program, amely a kutatás-fejlesztési és innovációs keretszabály feltételei szerint lehetővé teszi a nagyvállalatok kedvezőbb támogatását is. A Hivatal azt indítványozza, hogy azok a kis- közép- és nagyvállalatok, amelyek az új keretszabály kedvezőbb feltételeit kívánják igénybe venni, várják meg a (146/2007 Korm.rend.) keretszabály hatályba lépését. Az NKTH azzal a céllal tájékoztatja a pályázni kívánókat, hogy mérlegelhessék, az első kiírás alkalmával milyen mértékben kötik le kutatási kapacitásaikat.

Kérdéseikre választ, felvilágosítást kaphatnak az NKTH honlapján (http://www.nkth.gov.hu), a 4842840-es telefonszámon, illetve Dr. Jeviczki Melindától (Melinda.jeviczki@nkth.gov.hu) és Dr Pohánka Zsuzsától (zsuzsanna.pohanka@kpi.gov.hu)

Ugrás vissza Ugrás vissza...