Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Indul a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság frekvenciaárverése

Létrehozva: 2011. augusztus 5.
Módosítás: 2011. augusztus 5.
Forrás: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Szóvivői iroda
Budapest, 2011. augusztus 5.


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatala 10,8 MHz-nyi frekvenciablokk árverését hirdette meg a 900-as frekvenciasávban. A frekvencián a legkorszerűbb, harmadik és negyedik generációs mobilszolgáltatások is elérhetővé válnak, valamint tovább nőhet a szélessávú lefedettség.

Az európai uniós joganyaghoz igazodva a közelmúltban megtörténtek a szükséges jogszabály-módosítások annak érdekében, hogy Magyarországon a 900 megahertzes frekvenciasávon újgenerációs, szélessávú mobil-adatátviteli szolgáltatások működhessenek.

A jogalkotási folyamat első mérföldköve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének áprilistól hatályos rendelete volt, amely új, beruházásösztönző frekvenciadíjszabási-rendszert vezetett be; a frekvenciák felosztásáról szóló jogszabályoknak az uniós GSM-irányelvhez igazodó módosítása pedig lehetővé tette, hogy elindulhasson a kiterjesztett 900 MHz-es (E-GSM) sávban meglévő szabad kapacitás értékesítése. Mindemellett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szomszédos országokkal folytatott sikeres koordinációs tárgyalásai eredményeként lehetővé vált az értékesíteni kívánt frekvenciák teljes körű határ menti hasznosítása is.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala ezért árverést hirdetett az E-GSM sávban rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó 10,8 MHz-nyi frekvenciahasználati jogosultság megszerzése tárgyában.

A frekvenciablokk értékesítése lehetőséget teremt arra, hogy az árverésen nyertes szolgáltatók olyan területeken is megjelenjenek a legkorszerűbb mobilszolgáltatásokkal, ahol eddig nem volt megfelelő szélessávú lefedettség. A meghirdetett frekvenciasáv technológia-semlegesen használható fel, így lehetőség van GSM-, UMTS-, LTE-, valamint WiMAX-rendszerű mobilhálózat telepítésére és üzemeltetésére.

Amennyiben a 900 MHz-es frekvencián új piaci szereplő nyer frekvenciahasználati jogosultságot, úgy opciót szerez további frekvenciablokkok megvásárlására is az 1800 MHz-es, valamint a 2100 MHz-es frekvenciasávokban.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elsődleges célja a rendelkezésre álló frekvenciakapacitás hatékony hasznosítása, a szolgáltatók hálózatfejlesztésének ösztönzése, valamint a mobilpiaci verseny élénkítésén keresztül a szolgáltatások minőségének emelése, és az előfizetők érdekeinek védelme.

Az árverésről szóló hirdetmény és az aukcióval kapcsolatos minden dokumentáció elérhető a hatóság honlapján (www.nmhh.hu) a „900 MHz árverés” menüpont alatt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...