Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Média- és hírközlési biztos és a Magyar Telekom közös tájékoztatója a postai csekken befizetett számlák tranzakciós díjáról

Cikk:

Az elmúlt napokban tárgyalások zajlottak a sárga csekken történő befizetés díjának bevezetésével kapcsolatban a média- és hírközlési biztos és a Magyar Telekom vezető munkatársai között. 

A témában Dr. Bodonovich Jenő, média- és hírközlési biztos kezdeményezett egyeztetést a felmerülő kérdések megválaszolása, az érintett ügyfelek pontosabb és részletesebb informálása, valamint az intézkedés által leginkább érintett előfizetői kör számára kidolgozható megoldások céljából.

  1. A média- és hírközlési biztos és a Magyar Telekom bejelenti, hogy további egyeztetést folytat a postai csekken befizetett számlák után felszámított tranzakciós díjjal kapcsolatban az intézkedés által leginkább érintett – szociálisan hátrányos helyzetű – előfizetői kör esetleges tehermentesítéséről, és az idő közben felmerülő egyéb kérdésekről, melynek eredményéről szintén tájékoztatót adnak ki.
  2. A 2012. május 1-jétől bevezetésre kerülő változtatás jogszerűségét nem vizsgálva, a Média- és hírközlési biztos javaslatára, a Magyar Telekom arról tájékoztatja előfizetőit, hogy a cég a beállított fizetési módtól függetlenül kizárólag a ténylegesen postán, sárga csekken (hivatalos nevén készpénz-átutalási megbízással) befizetett T-Home- és T-Mobile-számlák, valamint a személyes ügyfélkapcsolati pontokon, azaz T-Pontokban és T-Partner üzletekben történt befizetés után számít fel tranzakciós költséget. A számlánként bruttó 142,24 Ft-os díj az érintett ügyfelek következő havi számláján, vagyis utólag jelenik meg.
  3. A Telekom megerősíti, hogy nem számít fel tranzakciós díjat a banki átutalás, az elektronikus (a  My T-Mobile, és My T-Home felületeken vagy Távszámlán történő) befizetés vagy csoportos beszedési megbízás esetén.

A Távszámla, azaz a Magyar Telekom elektronikus számlamegjelenítési rendszere segítségével banki átutalást, bankkártyás fizetést vagy csoportos beszedési megbízási számlakiegyenlítési módokat lehet használni. Az utóbbihoz szükséges nyomtatvány a megadott honlapról letölthető, vagy a nyomtatvány postázása a Telekom hálózatából díjmentesen hívható 1430-as és 1412-es ügyfélkapcsolati számon is kérhető. Távszámlára ingyenesen a www.tavszamla.hu internetes oldalon lehet regisztrálnia a T-Home- és/vagy a T-Mobile-számlákat. 2012. március 1. és május 31. közötti sikeres regisztráció esetén, a Telekom regisztrált folyószámlánként egyszeri 1000 forintos kedvezményt biztosít.

Azon előfizetők részére tehát, akik havi számlájukat – a megkapott sárga csekk ellenére – a fent említett módok valamelyikén egyenlítik ki, a Telekom nem számol fel tranzakciós díjat.

Ugrás vissza Ugrás vissza...