Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Médiatanács mentőcsomagot nyújtott a Klubrádiónak

Cikk:

A Médiatanács immár két esztendeje folyamatosan és kiszámíthatóan biztosítja a Klubrádió számára a zavartalan működés lehetőségét, annak érdekében, hogy a rádió tulajdonosa által kezdeményezett jogviták mindkét fél számára megnyugtató, jogállami megoldások mentén rendeződhessenek

A Médiatanács partnerként tekint a Klubrádió tulajdonosára akkor is, ha rádiója vidéki frekvenciáiról van szó. A testület a Klubrádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa számára a debreceni és kecskeméti frekvenciája tekintetében is jelentős, összesen több mint 12 millió forintos éves díjkedvezményt biztosított.

Ez azt jelenti, hogy a Klubrádió kecskeméti frekvenciájáért fizetendő éves díjat a Médiatanács 11 millióról 3 millió forintra, míg debreceni frekvenciája díját 8,5 millióról 4,1 millió forintra csökkentette.

Ennek ellenére a Klubrádió a debreceni frekvenciáért fizetendő tavalyi utolsó negyedéves, már jelentősen csökkentett összegű részletet sem egyenlítette ki, a hatóságnak azt a bankgaranciából kellett lehívnia.

Mivel a rádió adóssága tovább növekedett, a Médiatanács jóhiszeműen egy mentőcsomagot dolgozott ki a Klubrádió további biztonságos működése érdekében, melyben hat hónapos részletfizetési lehetőséget ajánlott az üzleti vállalkozás tulajdonosának.

A Klubrádiót üzemeltető vállalkozó elfogadta a segítséget, ennek ellenére már az első esedékes részlet megfizetésével adós maradt, és tartozása mára több millió forintra rúg, miközben továbbra is zavartalanul használja a debreceni frekvenciát.

A Médiatanács megvizsgálja a kialakult helyzetet, és elemzi, hogy a Klubrádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa vajon miért nem élt a számára felkínált mentőcsomaggal.

A Médiatanács továbbra is partnerként tekint a Klubrádió tulajdonosára, és bízik abban, hogy a vállalkozó mihamarabb feloldja ezt a jogellenes állapotot és törleszti köztartozásait.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...