Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nyugat-Dunántúlon biztosított a vasúti közlekedés

Cikk:

MÁV ZRt.
Kommunikáció
Budapest, 2008. február 6. 12.00 óra

A vonatok közlekedését forgalmi területen dolgozók sztrájkja sehol nem akadályozza, azonban Celldömölk, Zalaegerszeg és Tapolca állomásokon a jegyvizsgálók csaknem mindannyian csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, ami miatt ezeken az állomásokon, nem indul el a legtöbb személyszállító vonat. Szombathelyen a jegyvizsgálók 50%-a sztrájkol, így a vonatok indulását a fennmaradó 50% biztosítja. Fenti állomások vonatindításaihoz is Szombathely állomásról tudnak jegyvizsgálókat átcsoportosítani.

Celldömölk állomáson az átmenő forgalom biztosításához is minden feltétel adott, így az egyéb állomásokról induló vonatok itt áthaladva eljutnak a célállomásig.

Szombathely állomás még mindig nem indít és nem fogad személyvonatokat, azonban az elmúlt napok gyakorlatához hasonlóan, minden irányba biztosítják a forgalom működését, így Celldömölk-Budapest és Csorna irányába Vépig, valamint Nagykanizsa irányába Püspökmolnári állomásig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vissza-út is ugyanígy, Vép és Püspokmolnári állomásoktól Szombathely irányába vonatpótló autóbuszokkal megoldott. A vonatpótló autóbuszok Szombathely állomás épülete elől indulnak.

Szombathely - Kőszeg állomások között a vasúti közlekedés folyamatos. A vonatok indulásáról és érkezéséről Szombathely állomáson a hangos utas-tájékoztatást figyeljék az utasok.

A GySEV-vonalakon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Szombathelytől Ják-Balogunyom és Acsád állomásokig, valamint vissza Szombathelyig.

A teherforgalom bonyolításához a vasúti személyzet is rendelkezésre áll, így a tehervonatok közlekednek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...