Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Október 6-án kezdődik a 2010-es költségvetés vitája

Cikk:

Október 6-án keddtől harminc órás időkeretben zajlik majd a 2010-es költségvetés általános vitája a Parlamentben. Jövő hétfőn teszi le esküjét Ikvai-szabó Imre, aki Fodor Gábor képviselői helyét tölti be az SZDSZ-frakcióban.

Október 6-án kezdi a parlament a 2010-es költségvetés általános vitáját - mondta Világosi Gábor, az Országgyűlés SZDSZ-es alelnöke a házbizottság ülése után csütörtökön. Harminc órás időkeretben zajlik majd keddtől péntekig a büdzsé általános vitája, amelyhez az európai parlamenti képviselők is hozzászólhatnak. A 2008-as zárszámadás általános vitáját jövő kedden kezdi el a Ház. Hétfőn pedig új képviselő teszi az esküt, a mandátumáról lemondott Fodor Gábort az SZDSZ-frakcióban Ikvai-Szabó Imre váltja.

A Fidesz elutasította azt a javaslatot, hogy az Országgyűlés október 22-én emlékülést tartson 1956. október 23-ára és a 20 éves köztársaságra emlékezve - mondta az alelnök. Hozzátette: az ellenzéki párt nem kívánt közös megemlékezést tartani. Az emlékülést Sólyom László köztársasági elnök és Bajnai Gordon a parlamenthez írt közös levelében kérte, de konszenzus hiányában erre a rendezvényre nem kerül sor. Ehelyett a házelnök javaslatára az Országgyűlés felsőházi termében rendeznek majd megemlékezést.

Ugrás vissza Ugrás vissza...