Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Bogyay Katalin Pro Cultura Hungarica díjat adott át Kati Marton amerikai írónőnek

Létrehozva: 2008. január 10.
Módosítás: 2008. január 10.
Forrás: Oktatási és Kulturális Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:


Oktatási és Kulturális Minisztérium
Sajtóiroda
Budapest, 2008. január 10.


Kati Marton új könyvének magyarországi megjelenése alkalmából Bogyay Katalin az OKM nemzetközi szakállamtitkára az Oktatási és Kulturális Miniszter nevében Pro Cultura Hungarica díjat adott át Kati Marton magyar származású amerikai írónőnek 2008. január 9-én az írónő tiszteletére rendezett díszvacsorán.

Kati Marton könyvének bemutatóját a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartották. A „Kilenc magyar, aki világgá ment és megváltoztatta a világot” című kötet a Corvina Kiadó gondozásában jelent meg. A könyv kilenc olyan neves gondolkodóról szól, akik a maguk területén korszakalkotót hoztak létre. Közöttük van Teller Ede, Kertész Mihály-Michael Curtiz, Sir Alexander Korda-Korda Sándor, John von Neumann-Neumann János, Arthur Koestler, Szilárd Leó, Friedmann Endre, akit a világ Robert Capa néven ismert meg, valamint Andre Kertesz és Eugene Wigner.

A vacsorát megelőző pohárköszöntőn Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök is megjelent, az írónőt Vizy E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Lady Solti, Solti György özvegye , a Magyar Kultúra Követe köszöntötte. A vendégek között volt volt Göncz Kinga külügyminiszter, Dobrev Klára, Richard Holbrooke, amerikai diplomata, Magyar Bálint, Rajk László, Habsburg György, Hámori József akadémikus, a Magyar UNESCO Bizottság elnöke, Lator László író, a Széchenyi Művészeti Akadémia elnöke, Kárpáti Éva festőművész, Vásári Tamás zongoraművész és számos neves művész, író és közéleti személyiség.
Ugrás vissza Ugrás vissza...