Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Regionális turisztikai pályázatok második körének meghirdetése

Létrehozva: 2008. július 29.
Módosítás: 2008. július 29.
Forrás: Önkormányzati Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Önkormányzati Minisztérium
Sajtó és Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2008. július 29.

A fejlesztési források egy részének regionális szintű felhasználására a Turisztikai célelőirányzat 2008. évi keretéből 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre, regionális turisztikai pályázatok támogatására.

A Balatoni, valamint a Budapest-Közép-dunavidéki turisztikai régió 190-190 millió forintos, a további 7 turisztikai régió pedig 160-160 millió forintos pályázati kerettel rendelkezik. A pályázatok célja a turizmus szezonális ingadozásának csökkentése és a turizmusból származó hazai bevételek növelése. A regionális turisztikai pályázatok jelentősége, hogy lehetőséget biztosítanak olyan fejlesztések támogatására, amelyek a térség turizmusa számára fontosak, ugyanakkor volumenükben nem elég nagyok ahhoz, hogy a Regionális Operatív Programok pályázatai között szerepeljenek.

A pályázatok első körének meghirdetése 2008. február 28-án történt meg. Ennek keretében rendezvények és turisztikai marketingtevékenység támogatására 18 db pályázati felhívás jelent meg, összesen 1.258 millió Ft keretösszeggel.

2008. június 11-én megjelent a pályázatok II. körének első felhívása 15 millió Ft keretösszeggel, amely a Balatoni turisztikai régióban az animátorok foglalkoztatásának támogatását kívánja elősegíteni.

2008. július 25-én meghirdetésre kerültek a pályázatok II. körének további felhívásai 227 millió Ft keretösszeggel, amelyek öt turisztikai régió (Budapest-Közép-dunavidék, Dél-alföld, Dél-dunántúl, Nyugat-dunántúl, Tisza-tó) termékfejlesztési feladatainak támogatására hivatottak.

Ezen pályázati konstrukciók paraméterei a következők:

Pályázati felhívások, útmutatók, formanyomtatványok meghirdetése: 2008. július 25.

Pályázatok beadásának kezdete: 2008. július 30.

Pályázatok beadásának határideje: 2008. szeptember 1.

A pályázatokról információ az ÖM Turisztikai Szakállamtitkárságának honlapján (www.otm.gov.hu illetve www.mth.gov.hu), a Magyar Turizmus Zrt. (www.itthon.hu), a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatóságainak honlapjain illetve a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. honlapján (www.magzrt.hu) található.

Ugrás vissza Ugrás vissza...