Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Miniszteri figyelmesség egy élsportolókat nevelő, rászoruló családnak

Cikk:


Önkormányzati Minisztérium
Sajtó és Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2008. december 17.


Gyenesei István sportért felelős miniszter karácsony előtt december 17-én otthonában látogatta meg a Csepelen élő Veres-gyerekeket és édesanyjukat.

A fiatalok már eddig is kiemelkedő sikereket értek el a kick-box sportágban, ám további versenyzésük - anyagi helyzetük miatt - kétségessé vált.

Veres Istvánné egyedül neveli öt élsportoló gyermekét: Beátát, Richárdot, Alexet, Mercédeszt és Rolandot. Ők - fiatal koruk ellenére - már mindannyian kivételes eredményeket értek el, világbajnokok a kick-box sportágban.

A miniszter a média híradásaiból szerzett tudomást a család nehéz helyzetéről, és úgy döntött, hogy - lehetőségeihez mérten - segítséget nyújt a további sikeres pályafutásukhoz.

Gyenesei István, a személyes miniszteri keretéből, 1 millió forinttal segíti a Veres gyerekek jövő évi felkészítését és versenyeztetését. Az összeget a fiatalok egyesülete kapja (a Csepeli Szabadidősport Egyesület, az ún. Király Team). A tárca vezetője fontosnak tartotta, hogy találkozzon a fiatalokkal.

Szoros munkarendje ellenére egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy az ország legkülönbözőbb részén élő és a sport területén már bizonyított gyerekekkel, fiatalokkal személyesen is megismerkedjen.

A minisztert elkísérte a kerület polgármestere, Tóth Mihály is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...