Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyar Sport Napja - kitüntetések átadása az Önkormányzati Minisztériumban

Cikk:

Önkormányzati Minisztérium
Sajtó és Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2009. május 27.


Jauernik István az Önkormányzati Minisztérium államtitkára kitüntetéseket adott át ma azoknak a sportolóknak és szakembereknek, akik a Magyar Sport Napja alkalmából rendezett ünnepségen elismerésüket nem tudták átvenni.

Varga Zoltán, a Magyar Köztársaság sportot felügyelő minisztere, a sport területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül, a Magyar Sport Napja alkalmából, a Magyar Sportért Emlékérem Arany Fokozatát adományozta Riskó Gézának, a Duna Televízió sportfőszerkesztőjének és Iharos Istvánnak, a Nagyatádi Fürdők és Sportlétesítmények strandfürdő részlegvezetőjének.

A Magyar Sportért Emlékérem Ezüst Fokozatát kapta Zsengellér Gábor, modellező.

Az eseményen Berta László, a Pais Dezső Általános Iskola tanára; valamint a modellező Nótáros Attila és Székelyhidi Attila a Magyar Sportért Emlékérem Bronz Fokozatát vette át az önkormányzati tárca államtitkárától.

Jauernik István köszöntőjében kiemelte: „Néhány napja, amikor a Magyar Sport Napját ünnepeltük, az atlétától a vívóig számos sikeres sportembert köszönthettünk, de jó néhányan – verseny, vagy halaszthatatlan edzés, esetleg egyéb elkötelezettség miatt – akkor nem tudtak megjelenni. Őket köszöntjük most, akik győzelmeikkel, sikereikkel, munkájukkal tovább öregbítik a magyar sport jó hírét. A magyar sportdiadalok örömet hoznak minden magyar embernek határainkon belül és kívül is. Az elmúlt 134 esztendő magyar sporttörténete hitet, elszántságot biztosít ehhez a munkához, de egyben kötelez is bennünket! Kötelez arra, hogy ha majd újabb száz esztendő elteltével visszaemlékeznek utódaink a XXI. század elejének történéseire, hasonló elismeréssel gondolhassanak ránk, mint azt mi tesszük most a nagy elődökkel kapcsolatosan. Köszönettel tartozunk ezért a büszke érzésért.”

A rendezvényről készült fotók a www.otm.gov.hu portálon megtekinthetőek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...