Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Dr. Somogyi Zoltán a Turisztikai Világszervezet új főtitkárának helyettese

Létrehozva: 2009. október 5.
Módosítás: 2009. október 5.
Forrás: Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

 

2009. október 5-9. között a kazahsztáni Asztanában rendezik az ENSZ Turisztikai Világszervezet (UNWTO) Közgyűlésének 18. ülésszakát, melyen a magyar delegációt dr. Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár vezeti. Az ülést megelőzően tartották a világszervezet Végrehajtó Tanácsának, illetve Európai Regionális Bizottságának ülését.

A Közgyűlés első napján Taleb Rifait, a világszervezet jordán ügyvezető főtitkárát választotta a szervezet vezetőjévé. A magyar turizmus diplomácia elismerését jelezte, hogy a szervezet új főtitkára a vezető testületbe három egyenrangú helyettes vezetőt választott, egyikük Dr. Somogyi Zoltán, korábbi turisztikai szakállamtitkár, jelenlegi montenegroi nagykövet. Az új vezetők szakterületük irányítását 2010. januárban kezdik meg. Magyarország a Végrehajtó Tanács tagja maradt újabb négy évre.

Dr. Kovács Miklós szakállamtitkár a Közgyűlést megelőző Végrehajtó Tanács ülésén kiemelte a szervezet által a válságkezelés elősegítésére létrehozott bizottság (Tourism Resilience Committee) pozitív szerepét, a válságkezeléssel kapcsolatos gyakorlatok bemutatását.

A közgyűlés megvitatja a válságkezeléssel kapcsolatos tagállami lépéseket, a világszervezet új főtitkára által a turizmus válságból való kivezetését elősegítendő „Megújulás programja" (Roadmap for recovery) című javaslatot, dönt a turizmus világnapja 2010 és 2011 évi témájáról, a szervezet következő két évi munkaprogramjáról, valamint a turisztikai célú utazások könnyítéséről szóló nyilatkozatról.

A közgyűlés világszervezetben végzett 20 éves munkája és sikeres főtitkári tevékenysége elismeréséül Francesco Frangiallit a világszervezet tiszteletbeli főtitkárává választotta.

Ugrás vissza Ugrás vissza...