Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Az Országos Választási Bizottság közleménye

Létrehozva: 2010. június 16.
Módosítás: 2010. június 17.
Forrás: Belügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Belügyminisztérium
Budapest, 2010. június 16.


Az Országos Választási Bizottság a 2010. évi települési kisebbségi önkormányzati választásra tekintettel felhívja a választópolgárok figyelmét, hogy a kisebbségi választói jegyzékbe való felvételnek nem lehet akadálya, ha a választópolgár nem a választási iroda által 2010. május 31-ig megküldött, hanem internetről letöltött, fénymásolt, vagy egyéb módon sokszorosított kérelem-nyomtatványt tölt ki, és juttat el a helyi választási iroda vezetőjéhez.

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény egyértelműen rendelkezik arról, hogy a kisebbségi választói jegyzékbe vétel a választópolgár által a helyi választási irodához eljuttatott kérelem-nyomtatványon kérhető. Az Országos Választási Bizottság felhívja a kisebbségi szervezetek és kisebbségi önkormányzatok figyelmét, hogy súlyosan jogellenes a szervezetek azon magatartása, ha kisebbségi jegyzékbe való felvétel iránti kérelem-nyomtatványt gyűjtenek, illetve a nyomtatvány hozzájuk történő megküldésére hívják fel a választópolgárokat.

Dr. Szigeti Péter
az Országos Választási Bizottság
elnöke
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...