Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Uniós forrásból újulhat meg a pélyi óvoda és az iskola

Létrehozva: 2009. október 1.
Módosítás: 2009. október 1.
Forrás: Miniszterelnöki Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

170 millió forint uniós támogatásból újulhat meg a pélyi óvoda és iskola épülete. A korszerűsítési, akadálymentesítési és bővítési munkálatokat megtekintő Ujhelyi István az eseményen elmondta: a felújítás nem csak a gyermekek mindennapjait teszi komfortosabbá, hanem a színvonalas oktatás feltételeit is megteremti.

Az uniós forrásból megvalósuló fejlesztés az általános iskola mindhárom épületrészét érinti. Sor kerül a fűtés korszerűsítésére, a vizesblokkok, valamint az ebédlő felújítására és felszámolják a szükségtantermet, hogy az ott tanuló osztály is bekerüljön az iskolai élet körforgásába. A szükségtanterem könyvtárrá alakításával lehetőség nyílik a ma rossz állapotban lévő épületben elhelyezett községi könyvtár kiváltására. Az óvodában többek között korszerűsítik a fűtést, lecserélik a nyílászárókat és felújítják a homlokzatot.

A pélyi beruházás egyike annak az 1200 elemből álló csomagnak, amelynek uniós és hazai forrásból finanszírozott projektjei a magyar vállalkozásoknak 2440 milliárd forint értékben adnak megrendeléseket az elkövetkező két esztendőben. A beruházás-élénkítő csomag uniós fejlesztéseinek köszönhetően - többek között - 267 iskola, 23 rendelőintézet és 78 városi terület újulhat meg.

Ugrás vissza Ugrás vissza...