Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Gyurcsány Ferenc találkozója George E. Patakival

Létrehozva: 2004. december 22.
Módosítás: 2004. december 23.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Miniszterelnöki Kabinetiroda
Sajtófőosztály

2004. december 22.

Gyurcsány Ferenc december 22-én hivatalában fogadta New York állam magyar származású kormányzóját, a magánlátogatáson Magyarországon tartózkodó George E. Patakit.

A megbeszélésen a miniszterelnök hangsúlyozta: New York állam mindig is kiemelkedő szerepet játszott a magyar-amerikai kapcsolatokban, hiszen New Yorkot a magyarok hagyományosan Amerika kapujának tekintették, és ma is ebben az államban él az egyik legnagyobb lélekszámú magyar közösség. Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, hogy Pataki kormányzó saját eszközeivel és lehetőségeivel támogassa a további kölcsönösen előnyös együttműködési formák kialakítását.

A kormányzó kifejezte köszönetét a terrorizmus elleni harcban nyújtott magyar támogatásért, és elismerését fejezte ki az Irakban szolgálatot teljesítő magyar kontingens teljesítményéért. Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy Magyarország továbbra is érdekelt az iraki rendezés sikerében, a stabilizációs folyamat és a demokratizálódás előrehaladásában.

A miniszterelnök kiemelte a magyar közösség, a magyar származású amerikaiak szerepét az Egyesült Államokkal kialakított sokrétű együttműködés továbbfejlesztésében. A miniszterelnök szerint a közvetlen, személyes és üzleti kapcsolatok fenntartása és erősítése révén a magyar közösség kulcsfontosságú szerepet tölthet be a vállalkozó szellem, az önerőre való támaszkodás elveinek meghonosításában. Pataki hangsúlyozta, hogy magyar származású amerikaiként büszke a szabad és független Magyarország elmúlt másfél évtizedben elért eredményeire.

Ugrás vissza Ugrás vissza...