Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Lezárják a pécsi főpályaudvar utascsarnokát

Létrehozva: 2008. augusztus 1.
Módosítás: 2008. augusztus 1.
Forrás: MÁV Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

MÁV Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2008. augusztus 1.

Augusztus 5-én üzemkezdettől augusztus 6-án üzemzárásig ismét lezárják a pécsi főpályaudvar utascsarnokát, mert a födémszerkezet megerősítésének további karbantartását végzik el. A MÁV-START Zrt. a pénztárak áthelyezésével biztosítja utasainak a menetjegyváltást, a belföldi és nemzetközi menetjegyek kiadása is zavartalan lesz.

A pécsi vasútállomáson az elővételi pénztárban biztosítják a belföldi menetjegyváltáshoz a pénztárakat, a nemzetközi jegyeket pedig a peronról nyíló, ideiglenesen kialakított pénztárban lehet megváltani. A lezárás ideje alatt a pénztárakat az utcáról és a peronok irányából is megközelíthetik az utasok.

A MÁV-START Zrt. Pécsett július 28-án vezette be internetes jegyvásárlási lehetőséget. Az augusztus 5-i és 6-i utascsarnok lezárásának idején is elérhető lesz ez az új szolgáltatás. Az interneten vásárolt menetjegyek átvételéhez szükséges automatát a kultúrváróterembe helyezik át erre a két napra.

Az utasokat az állomáson tájékoztató piktogramok és a hangosbemondó is segíti a közlekedésben és a szolgáltatások igénybevételében. Az induló-és érkező utasok az épület keleti oldalán található közlekedőn keresztül közelíthetik meg a peront, vagy hagyhatják el az állomás területét. A másik megközelítési útvonal az állomási épület és a Delta szálló közötti járda lesz.

A pécsi főpályaudvaron kívül, a már eddig is megszokott menetjegyváltási pont változatlanul az utasok rendelkezésére áll. A MÁV-START Zrt. Menetjegyiroda, Pécs városán belül a Jókai u. 4 szám alatt is várja az utasokat.

A MÁV-nál az állomásépületek állagvizsgálatai rendszeresek, ezek egyikén döntöttek májusban a pécsi főpályaudvar tetőszerkezetének megelőző és állagjavító karbantartásáról, annak érdekében, hogy elkerülhetőek legyenek a balesetek.     

A pénztárcsarnok lezárási ideje alatt az esetleges kényelmetlenségekért a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. elnézést és türelmet kér az utasoktól!

Ugrás vissza Ugrás vissza...