Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ismét meglátogatta az APEH a Józsefvárosi piacot

Létrehozva: 2006. december 15.
Módosítás: 2006. december 15.
Forrás: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2006. december 15.
Tegnap az APEH ismét ellenőrzés alá vette az a Józsefvárosi piacot. A több tárhatósággal lebonyolított akció során 30 adóellenőr 23 esetben vizsgálta az értékesítés bizonylatolásának szabályszerűségeit, valamint 21 alkalommal az áru eredetének igazolását. A bevétel regisztrációja az esetek 52%-ban nem történt meg, ami 20%-kal maradt el a legutóbbi november 29-i hasonló akció megállapítási arányától. Ez valószínűleg nem az adózói morál javulását, hanem a „figyelő emberek forró dróton” történő információ átadásának hatékonyságát mutatja. Az ellenőrzések során folyamatosan csörögtek a mobil telefonok, több esetben az eladók fejvesztve menekültek áruval telt pavilonjukat hátrahagyva. A megállapítások eredményeként közel 1 millió forint összegű mulasztási bírság kiszabása várható.
Az áru eredetére vonatkozó 21 vizsgálat közül két esetben már a helyszínen tisztázódott, az áru származása, mivel egy adózó számlával igazolta a beszerzést, egy másik adózó viszont elismerte a bizonylat nélküli áru forgalmazását. A többi ellenőrzés a hivatali helyiségben folytatódik.
A Józsefvárosi piacon a már említett legutóbbi november 29-i akció során 21 alkalommal vizsgáltuk a bevétel regisztrációját, melyek ¾-e megállapítással zárult, három adózó egyáltalán nem rendelkezett bizonylattömbbel. Várhatóan 1,4 millió forint mulasztási bírság kiszabására kerül sor.
Az akció során megkezdett 37 árueredet vizsgálat közül 8 esetben bizonyosodott be az igazolatlan eredetű áru forgalmazása, 7 vizsgálat még mindig folyamatban van.
Ugrás vissza Ugrás vissza...