Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Jövő évi költségvetés tervezése - nincs újabb csomag

Létrehozva: 2006. szeptember 26.
Módosítás: 2006. szeptember 26.
Forrás: Pénzügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Pénzügyminisztérium
Sajtóiroda
Budapest, 2006. szeptember 26.
Meghamisított dokumentumra hivatkoznak egyes keddi lapok a jövő évi költségvetés tervezésével kapcsolatban. Varga Mihálynak, a Fidesz alelnökének erre épülő állításai szintén hamisak és megalapozatlanok, amelyeket a Pénzügyminisztérium határozottan cáfol.
Öt nappal az önkormányzati választások előtt csak provokációs szándék tételezhető fel arról, aki egy pénzügyminisztériumi technikai munkaanyag első oldalához egy olyan második oldalt csatol, amely nem a tárcánál készült, és amely ellentétes a minisztérium és a kormány valós szándékaival. Sajnálatos, hogy ennek a provokációnak egyes lapok és Varga Mihály Fidesz-alelnök is hitelt adott anélkül, hogy előbb kérdezett volna, kíváncsi lett volna a Pénzügyminisztérium valós szándékaira.
A lapokban közölt adatok ugyanis annyira megalapozatlanok, hogy esetenként még az előjelek sem stimmelnek. Jellemző tévedés a helyi önkormányzatok normatív támogatásánál közölt adat, ahol a tárca nem csökkenéssel, hanem növekedéssel számol.
A jövő évi költségvetés tervezése a már ismert, szeptember elsején Brüsszelnek eljuttatott konvergencia programon alapszik. A konvergencia program tartalmazza a jövő évi költségvetés fő számait. A kormány „Az egyensúlyteremtés” már ismert programját hajtja végre 2007-ben is.
Ugrás vissza Ugrás vissza...