Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Pénzügyminisztérium: egyeztetés a fuvarozókkal

Cikk:

Pénzügyminisztérium Sajtó
Budapest, 2009. június 15.


Az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki (június 12.) ülését követően külön egyeztetésre került sor a Pénzügyminisztériumban a közúti fuvarozók képviselőivel.

A megbeszélésen Oszkó Péter pénzügyminiszter és Wáberer György, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke vett részt.

Oszkó Péter pénzügyminiszter közölte, hogy több, a hazai vállalkozások versenyképességének megőrzését szolgáló javaslatot a tárca el tud fogadni, s támogatja, hogy ezek érvényre juthassanak a jövő évi adóváltozásokban.

A megbeszélés alapján a pénzügyminiszter egyetért azzal, hogy meghatározott mértékig adómentes maradjon az üzemanyag megtakarítás, valamint a költségtérítés. A Pénzügyminisztérium elfogadhatónak tartja azt az igényt, hogy ne emelkedjen 2010-ben a légrugós járművek gépjárműadója.

A fuvarozók igényt tartanak a kereskedelmi gázolaj ár bevezetésére is. Ez azonban csak akkor lehetséges, amennyiben az Európai Unió is hozzájárulását adja a lépéshez. A kormány – Oszkó Péter ígérete alapján – derogációs kérelmet nyújt be az Európai Unióhoz ebben az ügyben.

Két fuvarozói szervezet vasárnap nyílt levelet juttatott el az országgyűlési képviselőkhöz, a zömében már pénteken egyeztetett fuvarozói igényekkel kapcsolatban.

A levélben a fuvarozók olyan követeléseket fogalmaztak meg, amelyek a pénteki eredményes egyeztetés alapján teljesülni fognak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...