Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:PM: Alaptalan vádaskodások nem segítik a nemzeti vagyon védelmét

Cikk:

Pénzügyminisztérium Sajtó
Budapest, 2009. szeptember 16.


A valós tényektől nagymértékben elrugaszkodó vádaskodások nem segítik a nemzeti vagyonnal való gazdálkodást, a nemzeti vagyon védelmét. Megnehezítik az esetleges problémák beazonosítását, feltárását, a felelősség megállapítását, a gazdálkodási folyamatok közvélemény általi ellenőrzését.

Ezért a Pénzügyminisztérium arra kéri az állami vagyongazdálkodás ügyében a nyilvánosság előtt megszólalókat, hogy csak kellően alapos tájékozódás után formáljanak véleményt. Az alaptalan vádaskodásoktól pedig tartózkodjanak.

A tárca munkatársai és a pénzügyminiszter személyesen is elkötelezett, hogy az állami vagyongazdálkodás problémáit feltárja, a felmerült aggályokat tisztázza. Az Állami Számvevőszék legutóbbi jelentését megelőzően a minisztérium már részletesen foglalkozott több, a múlt évi vagyongazdálkodásban keletkezett problémával, ennek következtében eljárásokat is kezdeményezett, s az elmúlt év gazdálkodásáért felelős korábbi vezérigazgatót a nyáron azonnali hatállyal felmentette.

Az Állami Számvevőszék jelentésében foglalt megállapításokat hasonló gondossággal vizsgálja a tárca, s ha szükséges, további lépéseket is tesz a felelősség megállapítása és érvényesítése végett.

A minisztérium nagyon fontosnak tartja a sukorói beruházással kapcsolatos aggályok kezelését. Ebben a kérdésben, ha szükséges, a telekcserével kapcsolatban felmerült szabálytalanságok orvoslása érdekében számításba veszi jogi eszközök alkalmazását is.

Ugyanakkor lényeges, hogy ezt a munkát higgadt légkörben lehessen végigvinni, a vagyongazdálkodás ügyét a megszólalók ne használják fel politikai előnyszerzésre, főleg ne hamis és alaptalan állításokra hivatkozva.

Ugrás vissza Ugrás vissza...