Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:PM: tárgyalások a telekcsere jogi rendezéséről, megszületett a koncessziós szerződés

Cikk:

Pénzügyminisztérium Sajtó
Budapest, 2009. október 9.


A pénzügyminiszter pénteken felkérte a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnökét, hogy a Magyar Nemzeti Vagyongazdálkodási Zrt. haladéktalanul kezdjen egyeztetést Joav Blummal, a sukorói telekcseréről, annak érdekében, hogy helyreállítható legyen az eredeti – telekcsere előtti – állapot.

Arra az esetre, ha a tárgyalások 30 napon belül nem vezetnek eredményre, a pénzügyminiszter felkérte a Tanács elnökét, intézkedjen: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a szükséges jogi lépéseket tegye meg a csereszerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében.

A Pénzügyminisztériumban a sukorói telekcserével kapcsolatos korábban megkezdett vizsgálat tovább folytatódik, annak ellenére, hogy e témában megérkezett az MNV Zrt. saját vizsgálati jelentése.

Miután a KC Bidding Kft. megnyerte a Közép-Dunántúl Régió területén létesítendő I. kategóriájú játékkaszinó üzemeltetésére vonatkozó koncessziós pályázatot, a társasággal pénteken létrejött a koncessziós megállapodás.

A pénzügyminiszter a koncessziós pályázatot idén februárban írta ki, és az eredményhirdetés augusztus 14-én történt, amikor is a pályázat nyertese a KC Bidding Kft. lett.

A pályázati kiírás alapján a koncessziós szerződésben a megvalósítás helyszíneként a Közép-Dunántúli Régió szerepel. A befektetőcsoportnak a régión belül van lehetősége a jogszabályoknak megfelelő kaszinó projekt megvalósítására, a szerződés tehát nem rendelkezik a beruházás pontos helyszínéről.

Ugrás vissza Ugrás vissza...