Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A PM újra felajánlja Varga Mihálynak a gazdaságról az egyeztetés lehetőségét

Létrehozva: 2010. március 11.
Módosítás: 2010. március 29.
Forrás: Pénzügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Pénzügyminisztérium Sajtó
Budapest, 2010. március 11.


A Pénzügyminisztérium februárban a parlamenti munkában részt vevő valamennyi párt számára felajánlotta, a tárca vezető munkatársai rendelkezésre állnak, külön tájékoztatót nyújtanak a legfontosabb makrogazdasági, államháztartási kérdésekről.

Sajnáljuk, hogy erre a tájékoztatóra sem a Fidesz, sem a KDNP nem küldte el szakértőjét, képviselőjét.

Különösen érthetetlen ez annak fényében, amikor Varga Mihály, a Fidesz alelnöke azt kifogásolja egy csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy a gazdaság állapotáról kevés adat áll számukra rendelkezésre.

A Pénzügyminisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, a Központi Statisztikai Hivatal rendszeres adatszolgáltatásai keretében, az érintett intézmények honlapján valamennyi szükséges adat rendelkezésre áll a helyzet felméréséhez.

A Pénzügyminisztérium nem is azért ajánlotta fel a konzultációs lehetőségeket, mert az adatok hiányoznának, hanem azért, hogy segítséget nyújtson a meglehetősen széleskörű adatmennyiség közötti eligazodásban.

Mivel úgy tűnik, a Fidesz továbbra is kifogásolja, hogy nem jut elég adathoz, információhoz, ezért a Pénzügyminisztérium, Oszkó Péter pénzügyminiszter jövő héten lehetőséget biztosít Varga Mihálynak a tájékozódásra, a konzultációra.

Mindezt azért is fontosnak tartja a tárca, hogy valódi tényfeltárás történjen.

A Pénzügyminisztérium azt szeretné, hogy az a bizottság, amely Varga Mihály vezetésével megkezdte munkáját, valóban a tényeket tárja fel, és ne maga kezdjen el adatokat manipulálni a választási kampány keretében.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...