Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Cser-Palkovics András a sukorói telekcseréről – PM reagálás

Cikk:

Pénzügyminisztérium Sajtó
Budapest, 2009. november 10.


A Pénzügyminisztérium visszautasítja Cser-Palkovics András keddi sajtótájékoztatóján nyilvánosságra került, a sukorói szerződéssel kapcsolatos felelőtlen, politikai kalandorságra utaló kijelentéseket.

A kormány és a Pénzügyminisztérium a sukorói telekcserével kapcsolatos eljárása során az állami vagyon, és az adófizetők pénzének teljes és tényleges védelmében lép fel.

A sukorói telekcserétől történő egyoldalú elállás anélkül, hogy a különböző eredményre vezető szakértői értékelések, vélemények bíróság előtti tisztázására sor kerülne, veszélyeztetné az állam eljárásának jogszerűségét, és kártérítési kötelezettséget is megalapozhatna. Márpedig adófizetői pénzeket kockáztató, kártérítési felelősség megállapítását veszélyeztető döntést felelős állami vezető nem hozhat, de felelős politikai erő sem követelhet.

A Pénzügyminisztérium ezért kitart korábban elhatározott eljárása mellett, hogy bíróság előtt kezdeményezi a telekcsere ügylet értékaránytalanságának és semmisségének megállapítását. Nem kívánja ezt a bírói hatáskörbe tartozó döntést egyoldalúan magához vonni.

A Pénzügyminisztérium a jogi vita minden aspektusát figyelembe véve erre a megfelelő szakmai álláspontra jutott. Ennek kialakításakor nem kívánt és most sem kíván átgondolatlan politikai kijelentéseket figyelembe venni.

A telekcserével kapcsolatos aggályok tisztázása érdekében a kormány, a Pénzügyminisztérium, személyesen a pénzügyminiszter korábban is, és jelenleg is határozottan fellép. Ezt figyelembe véve az ellenzék politikai kijelentései e tekintetben értelmezhetetlenek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...