Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:PM: Sajnáljuk, hogy Budai Gyula újabb összeesküvés elmélettel állt elő

Cikk:

Pénzügyminisztérium Sajtó
Budapest, 2010. április 16.


Reagálás megalapozatlan vádaskodásra

Budai Gyula téved, szó sincs állami földek átjátszásáról bármiféle klientúrának.

Sajnáljuk, hogy Budai Gyula összeesküvés elméleteket gyárt, és nem veszi figyelembe a gazdák érdekeit. A gazdák érdeke azt kívánja, hogy az Európai Uniós támogatásokhoz a lehető legnagyobb mértékben hozzájussanak. Ennek érdekében történik a haszonbérletekkel kapcsolatos pályázatok előkészítése, nem közvetlen miniszteri utasításra, hanem törvényi felhatalmazás alapján az MNV Zrt., az állami vagyonkezelő előkészítésével, és annak függvényében, hogy a vagyontanács ezzel kapcsolatban milyen döntést hoz.

Nincs szó arról, mint ami a Fidesz-kormány idején, a választásokat megelőzően történt, hogy állami gazdaságokat értékesítettek jelentős számban.
Arról van szó, hogy a támogatás feltételéül előírt időtartamnak is megfelelő haszonbérleti joghoz kívánják juttatni azon gazdálkodókat, amelyek jelenleg is rendelkeznek ilyennel, és már elnyerték a támogatást. Ez biztosítja az uniós támogatások igénybevételét, azt, hogy a mezőgazdaság egyre nagyobb mértékben haszonélvezője lehessen Magyarország európai uniós csatlakozásának.

A pályázatok lebonyolítása a törvényes előírásoknak, a jogszabályi követelményeknek megfelelően fog történni. Az elbírálás azonban már a következő kormányzati ciklusra esik.

Ugrás vissza Ugrás vissza...