Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Német–magyar jogászkonferencia Potsdamban az új alaptörvényről

Cikk:

Magyarország Berlini Nagykövetsége az új magyar Alaptörvényről rendez a Potsdami Egyetemen szakmai konferenciát 2012. május 7-én, hétfőn a Potsdami és a Szegedi Tudományegyetem jogi karaival és a Német–Magyar Jogászegylettel közös szervezésben. A konferencia célja az Alaptörvény és az azon alapuló alkotmányos rend bemutatása, különös tekintettel az igazságszolgáltatás működésére. A német szakmai közvélemény és a sajtó tájékoztatását szolgáló rendezvénnyel a berlini nagykövetség szeretne hozzájárulni az új Alaptörvénnyel kapcsolatos németországi ismeretek szélesítéséhez, az új magyar alkotmányos berendezkedésről szakmai és tárgyilagos vita kialakításához – hangsúlyozta Dr. Czukor József nagykövet.

Magyar részről felszólal a konferencián Prof. Dr. Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, Dr. Darák Péter, a Kúria elnöke, Prof. Dr. Trócsányi László, volt alkotmánybíró, Magyarország párizsi nagykövete. A konferencia német előadói között olyan neves jogászok szerepelnek, mint Prof. Dr. Rupert Scholz, volt miniszter, államjogi szakértő, Prof. Dr. Herta Däubler-Gmelin volt igazságügyi miniszter és Prof. Dr. Herbert Küpper, az Institut für Ostrecht (Kelet-Európai Jogi Intézet) magyar joggal foglalkozó tudományos szakértője, nemzetközi és alkotmányjogász. A Német–Magyar Jogászegylet képviseletében Dr. Láng Csaba főtitkár tart előadást.

A Szegedi Tudományegyetem Jogi Karáról Prof. Dr. Karsai Krisztina dékán-helyettes és Dr. Sulyok Tamás, a Potsdami Egyetem jogi karáról Prof. Dr. Hartmut Bauer valamint a Szász Tudományos Akadémia munkatársa, Dr. Gönczi Katalin tartoznak még a rangos szakmai tanácskozás előadói közé. 

Ugrás vissza Ugrás vissza...